Ön hazırlığın eksik olması: Görüşmeden önce, görüşmeye gidilen şirket hakkında eksik bilgi toplanması işe alım uzmanı gözünde olumsuz bir ilk izlenim yaratır. Şirket hakkında bilgi sahibi olmamanız ya da yanlış bilgi toplama durumunuz iş ile ilgilenmediğiniz anlamına gelecektir.
Uygunsuz kıyafet: Başvuru yaptığınız şirkette girmeyi düşündüğünüz konuma göre giyinin. Şirket hakkında net bilgi edinemediyseniz yine de resmi giyinin. Unutulmaması gereken görüşmeyi gerçekleştirecek kişinin ilk olarak kıyafetinize bakacağıdır.
Zayıf beden dili: Görüşme sırasında işe alım uzmanının anlattıklarını dikkatlice dinlemeniz, o konuşurken göz temasını sürekli sağlamanız, görüşme öncesi ve sonrası güçlü şekilde tokalaşmanız etkili beden dili için doğru örneklerdir.
Soru sormamak: Hiç soru sormayıp sürekli dinleme modunda kalmanız kötü bir izlenim bırakır. İş hakkında aklınıza takılanları sormanız ve net bilgiler istemeniz bilgili, istekli, araştırmayı seven bir iş arayan olduğunuzu gösterir.
Aldatıcı bilgi vermek: İş başvuruş formunda gerçek olmayan bilgileri gerçekmiş gibi yazmak, bunlarla alakalı sorular sorulduğunda cevap verememek iş görüşmenizi en baştan bitirecektir. Önceki deneyimlerinizi ve yaptıklarınızı doğru bilgiler eşliğinde dolduruyor olmanız kötü bir durum ile karşılaşmanızı engeller.
Kaygılı ve güvensiz görünmek: İş görüşmeleri iş arayanlar için stres ağırlıklı görüşmelere dönüşebilir. İyi bir görüşme için önceden provalar yapılmalı, sakinlik sağlanmalı ve stres yönetimi konusunda tecrübe kazanılmalıdır. Görüşme sırasında işe alım uzmanı bir nebze kaygılı davranışa tolerans gösterebilir ama aradaki ince çizgiyi aşarsanız şansınız olmayacaktır.