Ana SayfaMakalelerTecrübesiz Adaylarda İşe Alımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tecrübesiz Adaylarda İşe Alımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş hayatında tecrübe kazanmış biri olarak iş bulmak daha kolay iken kariyer başlangıcında iş edinmek daha sancılı bir süreç olarak çalışanların karşısına çıkıyor.

İşe alım sürecinde birçok firma deneyimli ve tecrübeli elemanlar ararken bazıları da yetiştirilmek üzere, tecrübesiz, deneyimsiz, vasıfsız gibi tanımlamalar yaparak personel arayışlarını belirten ilanlar açmaktadırlar.

Şirket olarak yetiştirilmek üzere eleman tercihlerinde dikkat etmeniz gereken bazı kriterler ve gözlemler olmalı. Bu kriterlere dikkat edilerek alınan tecrübesiz personellerin çok kısa bir zaman zarfında tecrübeli personeller kadar verim gösterebilmesi mümkün, aksi durumda alınan personellerin şirket işleyişine ve kurumsal imaja zarar verebilme durumu ortaya çıkacaktır.

Tecrübesiz personel alımında dikkat edilmesi gereken kurallar;

Adayın özgeçmişinde vermiş olduğu tahsil ve öğrenim bilgilerinin başvurulan pozisyon için uygun olup olmadığı değerlendirilmeye alınmalıdır.

Adayın öğrenim gördüğü alanın, alınacak personel kadrosunda gireceği pozisyonda hangi verimle çalışacağı orantılaması yapılarak baz alınmalıdır.

Adayın ön görüşme esnasında konuşması, duruşu, tepkileri çok iyi şekilde gözlenmeli, iş düzenine yeni girecek bir aday olarak işi kaldırıp kaldıramayacağı düşünülmelidir.

Yukarıda sözü edilen kriterlerin ölçü alınması, iş arayan tecrübesiz ama kariyer yolunda başarı kazanabilecek yapıdaki adayların kariyer yolunu belki de şirketinizde açmalarına vesile olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar