Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Otobüs Şoförlüğü - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerOtobüs Şoförlüğü

Otobüs Şoförlüğü

Karayolu taşımacılığı içerisinde insanların bir yerden farklı bir yere toplu olarak götürülmesini meslek edinen kişilerin yaptığı işe otobüs şoförlüğü adı verilmektedir. Otobüs şoförlerinin gidecekleri güzergah hakkında öncesinde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Taşıyacakları insanların tam listesi ellerinde bulunmalıdır. Trafik kuralları çerçevesinde güvenli bir yolculuk sağlanmasını görev olarak üstlenirler. Otobüs içerisinde çalışan diğer kişilerin yükümlü oldukları görevleri denetlemektedirler. Gerekli durumlarda ilkyardım yapmak durumundadırlar bu nedenle ilk yardım kurallarını bilmeleri zorunludur. Otobüs şoförü olabilmek için öncelikle E sınıfı sürücü belgesine sahip olunmalıdır. Fiziki olarak sağlam olmaları gerekmektedir. Görme ve işitme problemleri gibi otobüs sürmesini engelleyecek eksikliklerinin olmaması gereklidir. Refleksleri kuvvetli ve olaylara hızlı bir şekilde tepki verebilen bireyler olmaları gerekmektedir.

Sorumluluk sahibi ve bir çok kişinin yolculuğunu güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi gerektiğinin farkında olmaları istenmektedir. Otobüs şoförlerinin çalışma ortamları otobüs içerisinde ve terminallerde olmaktadır. İşlerini yürütürken diğer şoförler , otobüs içerisinde diğer çalışanlar, trafik polisleri ile iletişim içerisinde olmaktadırlar. Otobüs şoförlerinin istihdam edildiği alanlar oldukça geniştir. Özel seyahat firmalarında çalışabilecekleri gibi, toplu taşıma yapılan belediye otobüsleri, okul servisleri , işyeri servisleri gibi farklı kurum ve kuruluş içerisinde de çalışabilmektedirler. Bu mesleğe dair eğitim sürücü belgesi alınan eğitim kurumlarında verilebildiği gibi üniversitelerin 2 yıllık önlisans programı olan “karayolu taşımacılığı” “otobüs şoförlüğü” bölümlerinde de verilebilmektedir. Meslek içerisinde yükselme olanakları bulunmaktadır. Kişiler otobüs firmalarında yönetici pozisyonlarında istihdam edilmekle birlikte bağlı olduğu kuruluşta farklı pozisyonlara da yükselebilmektedir. Otobüs şoförlüğü mesleğine yeni başlayan bir birey ortalama olarak 3 asgari ücret kadar maaş almakla birlikte tecrübeli bireyler 5 -6 asgari ücrete kadar maaş alabilmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar