Ana SayfaMakaleler280 Bin Kişiye İş Müjdesi

280 Bin Kişiye İş Müjdesi

Ülkemizde özellikle 15 Temmuz sonrasında ve yaşanan global krizlere inat yeni istihdam projeleri ve yatırım paketleri tüm hızı ile sürüyor. Ülkemizde işverenlerin ve esnafın ve vatandaşların duyarlılıkla izlediği yollar ve çabalar giderek olumlu yönde seyretmeye başladı. 280 bin kişi için yeni istihdam müjdesi de Başbakan Canikli tarafından verildi. İş bulmanın net adresi isbul.net üzerinden yeni iş ilanlarını ve yeni istihdam projelerinden en güncel iş ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Toplam 280 bin kişiyi ilgilendiren haberin detaylarına gelin hep birlikte bakalım.

İstihdam Projesi Toplam 280 Bin Vatandaşı Kapsıyor

Başbakan Yıldırım aracılığı ile bir gün önce açıklanan 600 bin vatandaşa yeni iş kapısı sağlayacak ikinci bir istihdam projesinin daha geleceği belirtildi. Başbakan yardımcısı Canikli bu kapsamda İstihdam edilmek üzere 280 bin vatandaşı kapsayan bir projenin müjdesini verdi.

600 Bin Kişiye İş İmkanı İle Sektöre Toplam 250 Milyarlık Kredi İmkanı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan 600 bin kişiye iş imkanı ile sektöre toplam 250 milyarlık kredi imkanı sunan paketin pazartesi gününden itibaren hayata geçirileceğini belirtti. Canikli “Açıklanandan ayrı olarak istihdamda 280 bin kişiyi kapsayacak bir proje daha var” dedi.

Canikli “Bundan yararlanmak için başka bir karara gerek yok. Model çalışıldı. Sadece Kredi Garanti Fonu’na kaynak aktarılması için kanun değişikliği yapılıyor. O da en kısa zamanda gerçekleştirilecek. Fakat biz onu beklemeden pazartesiden itibaren sistemi hayata geçirebiliriz” dedi.

Canikli İflas Etmeyeceğinin Altını Çizdi

Canikli, “Karlılığı olmayan, tamamen batmış ve finansman desteği sağlandığında da ayağa kalkması mümkün olmayan firmalara böyle bir destek verilmeyecek. Bu, ekonomi açısından bir kayıptır” dedi. Canikli, paketin sağladığı imkanlar nedeniyle hiçbir firmanın sıkıntıya girmeyeceğinin, iflas etmeyeceğinin altını çizdi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar