Ana SayfaMakalelerİş Hayatı Kaderiniz Değildir!

İş Hayatı Kaderiniz Değildir!

Kendi işini eleştiren var mı? Eğer özeleştiriye açık bir kişilikseniz o zaman kaderinizi sorgulamanızın bir sakıncası yok. Kaderci olmak ya da her şeyi oluruna bırakmak gibi durumlarda size yöneltilen ilk durumun kaderci olduğunuz yönünde bir eleştiri olacaktır. Peki, gelin beraber düşünelim! İş hayatı ya da çalışacağınız işyeri sizin kaderiniz değildir. Bağlayıcı nedenleri olabilir ama asla vazgeçilmez değildir. Bizi işyerlerine bağımlı kılan nedenler arasında maddiyat düşünülse de manevi huzurun yerini hiçbir servet dolduramaz.

Gelin iş hayatınızı kaderci olmaktan çıkartım daha profesyonel temeller üzerinde inşa ederek yarına hazır hale getirelim. Öncelikle sevebileceğiniz, huzurlu olabileceğiniz, görev tanımınızın açıkça belli olduğu işlere yönelelim. Bu işlerin karşılaştırmalarını yapalım. İş bulabileceğimiz tüm mecralara üyelik kaydı gerçekleştirelim. Üyelik kaydının ardından başvurularımızı takip edelim. Yıllarca aylarca benzer pozisyonlarda eleman arayan firmalara başvuru yapmanızı önermiyoruz. Kısa vadeli çalışmalar için hayatınızı büsbütün kapatın. Çoğu zaman firma ismi gizli şirketlerin ilanları da sağlıklı olamamaktadır. Ambargo uyguladığınız ya da çalışmaktan haz almadığınız şirketlerin gizli yayınlanmış ilanları sizi tekrar o firma ile bir araya getirebilir. İş aramalarımızı çeşitli web kanalları üzerinden yaptıktan sonra ikinci durağımız cep telefonumuzda ya da sosyal ağlarda arkadaşlarımıza iş arayışında olduğunuzu ilan etmektir. Aradığınız iş pozisyonu belki mesleğinizle alakalı olmayabilir. Ancak bir eş dost sayesinde ilgili işte kısa süre içinde uzmanlaşarak hayatınızı sürdürmek hayal değildir. Sosyal ağlarda çalışan kişilerin iş profilleri ve meslekleri önem taşır. Arkadaşlarınızın siz önermesi için tekliflerde bulunabilirsiniz.

Son aşamaya gelindiğinde tüm işlerinizin büsbütün beklemek olduğunu ve bu bekleyişinde sancılı olabileceğini unutmayın. Bazı durumlarda bekleyiş çalıştığınız iş yerinde ya da işi bırakıp evde düşündüğünüzde kendinizi bu süreçler içinden sıyrılmak için nasibinizi beklemekten başka şansınız yoktur. Evet iş hayatı kaderiniz değildir. Ancak seçtiğiniz şirkette çalışma, kazandığınız para varsa kısmetiniz olduğu yere kadardır. Bir kapı kapanırsa birden fazla kapı açılır unutmayın! İş hayatında başarabileceğiniz ve alabileceğiniz en büyük mükâfat şüphesiz karamsar olmama durumudur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar