Ana SayfaMakalelerBu Özgeçmişe Sahip Adaylar 10 Adım Önde!

Bu Özgeçmişe Sahip Adaylar 10 Adım Önde!

Bugüne dek belki bu başlıktan oluşan binlerce makale okudunuz. Ama bu yazı dizimiz gerçekten çok farklı. Neden mi farklı? Çünkü büyük kurumlarda özellikle grup şirketlerinde 20 yılın üstünde deneyime sahip olan İnsan Kaynakları Uzmanlarının değerlendirdiği sonuçlar bakacak olursak özgeçmişinizi belki yeniden gözde geçirmeniz gerekebilecek!

İş arama süreçleri oldukça sancılı ve sıkıcı süreçleri barındırmaktadır. Bazen başvuru yapmak istediğiniz bir iş ilanı için üyelik ve özgeçmiş oluşturmak bile sıkıcı haller almaktadır. İşte size özgeçmiş oluştururken iş bulmanıza olanak sağlayacak ve 10 adım daha şanslı kılacak başlıklar!

Farklı Uzmanlık Alanlarında Çalışmak Başvurunuzu Olumsuz Biçimde Etkiliyor!

Her işverenin hayalidir. 10 Parmağında 10 marifet personellere sahip olmak. Ancak gelin görün ki birbirinden farklı iş deneyimlerinizi uzmanlaşmış olduğunuz alanları arka arkaya sıraladığınızda bu size ve özgeçmişinize bir şey katmıyor. Karşılaşacağınız cevap şu olur. Birbirinden farklı işlerde çalışmış!

Aradığınız İş Kriterleri İçin Fazla Ya Da Altında Kalabilme Durumu?

Şu aralar sıklıkla dile getirilen ve aradığı iş bulamayan adayların mecburen başvuru yapmakta oldukları bir durum. Bazen aradığınız iş kriterleri için tecrübeleriniz fazla gelebilmektedir. Ya da bazı durumlarda tecrübeleriniz az olabilir. Tecrübenizin altında başvuru yaptığınız tüm kapılar yüzünüze kapanacaktır. Bu durumda yapmanız gereken en önemli adım birbirinden farklı özgeçmişler oluşturmak ve bu özgeçmişlere farklı isimler vererek pozisyona göre ilgili özgeçmişle başvuru yapmak. Örneğin Çağrı Merkezi CV’im şeklinde.

Özgeçmiş Oluştururken Tercih Ettiğiniz Pozisyonlar Çok Önemli

Özgeçmiş oluştururken tercih ettiğiniz pozisyonlar, yaşadığınız il, çalışmak istediğiniz bölgeler gibi pek çok kriter etkili olabilmektedir. Örneğin Ankara’da yaşayan bir aday olarak İstanbul, İzmir ve Bursa’da çalışma imkanınız varsa bu durumu tercihlerinizde mutlaka belirlemenizde yarar var.

Özgeçmiş Bankası Ya Da Aday Veri Tabanında Özgeçmişime Erişim Vermeli Miyim?

Özgeçmiş Bankası ya da aday veri tabanı olarak geçen ve özgeçmiş doldurduğunuzda size sorulan seçenekler arasında mutlaka karşılaşacağınız bir alan olacaktır. Başka firmaların başvur yapsanız da yapmasanız da özgeçmişinizin görüntülenmesine izin verebilirsiniz. Bu sayede hiç ummadığınız bir İnsan Kaynakları yöneticisi sizi keşfedebilir.

Özgeçmişinizin Tarihini Sık Sık Güncelleyin!

Özgeçmiş tarihinizi rutin olarak güncelleyerek firmaların size ulşamasını sağlayın! Özgeçmişinizi düzenlerken veya başvuru yaparken yukarıda saydığımız noktalara önem vermeniz dahilinde iş aramalarınız başarı ile sonuçlanacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar