Ana SayfaMakalelerŞirketinizdeki Yan Haklarınızı Yeterli Buluyor Musunuz?

Şirketinizdeki Yan Haklarınızı Yeterli Buluyor Musunuz?

Özel sektörde çalışan bir çok şirket personeli yan hakları konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olamamaktadır. Ya da çalıştığı kurumda yan haklarını bildiği halde bu haklarını koruma altına alamıyor. Peki, bu noktada sizde çalıştığınız kurumda hangi yan haklara sahipsiniz? Diye bir soru yöneltsem? O zaman bu durumda sunabileceğiniz şeyler sırası ile yemek ve sonrasında sadece yemek! Oysa bir şirkette çalıştığınızda standart olan yan haklarınız şu şekildedir; Yemek, Fazla mesai ücreti, Servis, Esnek çalışma saatleri, Kreş, Bireysel emeklilik, Spor salonu üyeliği, Özel sağlık sigortası, Agi…

Bu saydığımız yan haklar başlı altında sıraladığımız kalemler belki bazılarınıza lüks olarak gelebilir. Ancak bu kalemler lüks değil sadece çalışan personellerin sahip olması gereken haklardır. Yan haklara sahip olan personellerin her daim daha verimli ve üst düzeyde çalıştığı yapılan gözlemler sonucunda tespit edilmiştir. Bu sayede kişisel başarıların ödüllendirilmesi gerekmektedir. Çalışan personeller için kişisel başarılarınızın nasıl ödüllendirilmesi gerektiği konusunda da şirketlerin sunması gereken ödülleri olmalıdır. Prim, Tebrik belgeleri, Kurum içi tebrik anonsları, Terfi, Eğitim desteği, Yurt dışı tatilleri gibi. Bu tür aktiviteler personelin daha verimli olmasına olanak sağlamaktadır.

Günümüzde özel sektör giderek daha modern ve daha kusursuz iş olanakları sunmaktadır. Bu yüzden şirket çalışanları için ferah ortamlar, oyun salonları, spor salonları, kültür sanat etkinlikleri ve daha pek çok avantaj sunan firmalar bugün yan haklar konusundan ziyade şirket içi aktiviteleri arttırarak daha zinde personel çalıştırma eğilimindedir. Şirketinizde yan haklarınızı yeterli buluyor musunuz bilmiyorum ama ülkemizde neredeyse %50’nin üstünde şirketin çalışanlarına yan hakların tamamını sağladığından emin değiliz. Yeni firma profili modern anlayış, daha az çalışma saatleri, iş dünyasını hayatın bir parçası haline getiren özelliklerle donatırken, eski ve geleneksel şirketlerde bu alışkanlık kolay kolay değişim göstermemektedir.

Hangi koşullarda olursa olsun, firmamızın bize sağladığı ya da sağlayamadığı yan haklarımız konusunda bilgi ve birikim sahibi olalım. Bu şekilde iş hayatımızı daha düzenli bir hale getirmiş oluruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar