Ana SayfaMakalelerİşinizi Şansa Bırakanlardan mısınız?

İşinizi Şansa Bırakanlardan mısınız?

Türkiye’de iş bulmak bir işte çalışmak gibi bir konu geçtiğinde, akıllarda hemen farklı intibalar yaratacak cümleler sarf edildiğini hepimiz biliyoruz. İş aramalarında endişe kaygı yaşamayan bir kesimin olduğu da muhakkak doğru. Ancak iş aramalarınızda işinizi gerçekten şansa mı bırakıyorsunuz? Yoksa rüzgara kapılıp nereye sürüklenirse oradan başlarım diyenlerden misiniz?

İş aramalarında sarf edilen Ankara’da dayın yoksa iş bulman imkansız klişelerini toprağa gömeli çok oldu sanırım. Bu topraklar üzerinden mevsimler bile geçti. Ancak şurada dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. İş ararken sosyal çevrenin olması elbette iş bulmanızda katkısı var. Ama hiçbir sosyal çevreye sahip olmayan iş arayan adayların işini şansa bırakmaları bir yanılgıdır.

Günümüzde artık işveren firmalar, iyi bir özgeçmişe ve iş deneyimlerine bakarak iş alımlarını gerçekleştiriyor. Eğitim, iş deneyimi, referanslarınız size iş aramalarında arkadaşlık eden tek dostlarınız.  İşinizi şansa bırakmayın. İş arama süreçlerine başladığınızda, sakın ümitsizliğe kapılmayın. Kurumsal firmalar iki şekilde başvuru kabul etmektedir.

Günümüzün modern yöntemi olan online Özgeçmiş ile başvuru ve ilan detayında bırakılan telefon numaralarından irtibat kurarak başvurularını değerlendiriyor. Siz şimdi hangisini tercih etmeliyim diye düşünmeyin. İş aramalarında şansınızı arttırmak için tüm yolları ve tüm kapıları zorlayın. Hiç yapmadığınız bir işi tercih etmeyin. Her defasında en başından almak durumunda kalabilirsiniz.

İşinizi asla şansa bırakmayın, iş aramalarınızda neden sonuç ilişkisi kurarak ilerleyin. Elinizden gelenin fazlasını yapın. İşte ancak o zaman şans kapıları yüzünüze açılabilir. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar