Ana SayfaTavsiyelerİş Arayanlara Önemli Tavsiyeler

İş Arayanlara Önemli Tavsiyeler

TÜİK’ın açıkladığı verilere göre işsizlik oranı yüzde 10,3 ile son 6 ayın zirvesine ulaştı. İşsizlik oranlarının bu noktaya ulaşması iş arayanların mevcut pozisyonlar için daha fazla  sayıda adayla rekabete gireceğini gösteriyor.

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, bir işe yerleşme  konusunda adayların önünü açacak bazı tavsiyelerde bulundu.
 

İyi bir Özgeçmiş Önyazı İle Başlar

Birçok adayın özgeçmişinde önyazı bulunmadığını belirten Gezer, “Önyazı yazmak son derece önemli. Gelen yüzlerce CV arasında önyazısı bulunan adaylar daha çok dikkat çekeceği gibi bu kısımda kendisini iyi ifade eden adayların görüşmeye çağrılma şansları daha yüksek olacaktır. Önyazıda dikat edilmesi gereken nokta ise adayın o iş için uygun olduğunu anlatan farklı özelliklerine ve deneyimlerine kısaca yer vermesi.” dedi.

Adaylar İş Görüşmelerini Hafife Almamalı
isbul.net olarak adayları özellikle görüşme konusunda uyardıklarını belirten Gezer, “Sürekli olarak bir yerlerden çağrılıyorsanız, iş görüşmesi yapmak sizin için bir yerden sonra sıradan bir görüşme haline gelebilir. Bu noktada adayların iş görüşmesi ciddiyetini koruması ve gereken özeni göstermeleri önemli. Giyecekleri kıyafetleri firmaya göre spor ya da casual olabilir ama salaş olmamalı ve özenli olduğunu göstermeli.” dedi.

Doğru İşi Seçmek Önemli

İş arayan bir adayın ilk önceliğinin çalışacağı herhangi bir iş bulmak olacağını söyleyen isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer işe yerleşme sürecinin bunun ötesinde olduğunu belirtti. Gezer, “İşe girebilmekten daha önemlisi doğru işi seçebilmektir. Sürekli olarak kurumsal firmalarda çalışmış biriyseniz, kurumsallaşamamış bir firmayı seçmeniz halinde alışma ve uyum sorunu yaşayabilirsiniz bunun sonu da yeni iş arayışı olabilir. Bu sebeple adaylar aradıkları iş için mininmum kriterleri belirleyip tercihlerini bunun üzerinden yapmalılar.” dedi.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar