Ana SayfaMakalelerEn Çok Kime Güveniyoruz?

En Çok Kime Güveniyoruz?

Uluslararası araştırma şirketi WIN/Gallup International`ın yaptığı en güven duyulan meslek grupları belirlendi. Halka; yargıçlar, gazeteciler, politikacılar, işadamları, askerler, sağlık çalışanları, polisler, öğretmenler, bankacılar ve dini liderlere güven duyup duymadıkları soruldu ve bu cevaplar sonucunda en güvenilen ve güven duyulmayan meslek gurupları belli oldu.

Şirketin 60 ülkede 61 binin üzerinde kişiyle görüşerek gerçekleştirdiği “Kime güveniyoruz” araştırmasının Türkiye ayağı sonuçları merakla bekleniyordu. Peki en çok kime güveniyoruz?

Türkiye’deki sonuçlara göre, en çok güvendiğimiz meslek grubu öğretmenler! En az güvendiğimiz meslek grubu ise politikacılar. Araştırmanın ayrıntılı sonuçları şöyle:

1) Öğretmenler %86

2) Sağlıkçılar %81

3) Askerler %74

4) Polisler %60

5) Yargıçlar %44

6) Dini Liderler %43

7) Gazeteciler %37

8) Politikacılar %17

Araştırmanın sonuçları değerlendirilirken mesleklere “Güvenirim” diyenlerden “Güvenmem” diyenler çıkarıldı ve bu puan “Net Güven” olarak adlandırıldı. Türkiye’de net güven, bu meslek gruplarının toplamında yüzde 4 çıktı. Bu sonuç, neredeyse bu kişilere güvenenler kadar güvenmeyenlerin de olduğunu gösterse de ilk 3’e giren meslek grupları oldukça fazla ve birbirine yakın oy oranı aldı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar