Ana SayfaMakalelerPopüler Mesleklerin Bilinmeyen Yüzü

Popüler Mesleklerin Bilinmeyen Yüzü

Herkes tarafından imrenilen, işe girebilmek için araya torpiller sokulan, hatta girebilmek için yılarca beklenilen bazı popüler meslekler, genellikle kusursuz ve çok rahat bir iş gibi algılanmaktadır. Fakat o mesleği icra edenler tarafından söylenenlere göre aslında durum hiç de göründüğü gibi değil, hatta olduğundan çok da farklıdır. İşte bazı popüler mesleklerin bilinmeyen yüzü…

Akademisyenlik: Her zaman revaçta olan mesleklerden biri akademisyenliktir. Yaşınız kaç olursa olsun pek çok insan akademik alanda ilerlemek ve yükselmek istemektedir. Zaten istemekle dahi zorlukları başlayan bu mesleğin, icrası da oldukça zor. Sürekli yeni ve özgün çalışmalar yapmak, aynı zamanda öğrencilere sabah ve akşam eğitim vermek, seminer ve kongrelere katılmak, unvanını yükseltmek fazlasıyla yıpratıcı olabilmektedir. Aile ile geçirilen zamanın ise en az olduğu mesleklerden biri akademisyenliktir.

Mankenlik: Podyumda birkaç dakika yürüyerek, bir davete katılarak, kıyafetler giyerek çok para kazanılan bu mesleğin icra edilmesi kolay olsa da, bu meslekte tutunabilmek oldukça zordur. Her şeyden önce yediğinizden içtiğinize, yüzünüze sürdüğünüz kremden hastalığınıza kadar karışılan bu meslekte, yüzünüzde çıkan en ufak bir noktadan bile sorumlu olmaktasınız. Ayrıca birkaç dakikalık yürüyüş ya da davet için hazırlanma süreniz ortalama 5 saat civarında. Sürekli beden ölçülerinizi korumalı, uyku düzeninize dikkat etmeli hatta bilgisayar ya da telefon ekranına bakma sürenizi bile ayarlamalısınız. Bu mesleğe sahip olan pek çok aday üzerlerindeki baskı ve sınırlamalardan dolayı psikolojik olarak kendilerini sürekli bunalımda hissettiklerini ifade etmektedirler.

Sabah Programı Sunuculuğu: Yine herkesin imrendiği, çok rahat diye düşündüğü mesleklerden biri de sabah programı sunuculuğudur. Öğleden sonra program bitiminde tüm günün sunuculara kaldığı düşünülse de aslında durum pek de öyle değildir. Bu meslekte program sabah kaçta başlarsa başlasın en az 5 saat öncesinde stüdyoda olunup hazırlıklara başlanmaktadır. Genellikle işe gitmek için gece 3-4 gibi evden çıktıkları söyleyen sunucular bu saatte kalkabilmek için oldukça zorlanmakta olduklarını ifade etmişlerdir. Aynı zamanda program bitiminde de ertesi günün hazırlıkları yapılmakta, konuşulacak/tartışılacak konular belirlenmektedir. Oldukça yorucu ve uykusuz kalmayı, sürekli ekran karşısında dikkatli olmayı gerektiren bu meslek oldukça yıpratıcı ve yorucudur.

Pilotluk: Yine oldukça popüler ve herkesin hayali olan bir meslek… Fakat bir de bu mesleği pilotlardan dinleyelim. Sürekli havada kalmak, yüzlerce kişinin sorumluluğunu almak, jet-lag’a uğramak oldukça yıpratıcı olabilmektedir. Hatta pilotlar, uçtukları ve indikleri yerlerin saat farkı nedeniyle bazen 2-3 gün boyunca gün ışığı dahi göremediklerini, bu nedenle de vücutlarının tüm sistemlerinin bozulduğunu ifade etmektedirler.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar