Ana SayfaMakalelerDeneyim Gerektirmeyen İşler Mi Arıyorsunuz?

Deneyim Gerektirmeyen İşler Mi Arıyorsunuz?

Deneyim gerektirmeyen işler mi arıyorsunuz? İş arayanların önüne çıkan en büyük engellerden bir tanesi iş deneyiminin olmamasıdır. Çoğu iş yeri tecrübesi olmayan adayları kesinlikle işe almamaktadır. İş ararken dikkat edilmesi gereken bir husus olan “deneyim” kavramı özellikle yeni mezunların belini bükmekte ve çaresiz bırakmaktadır. Peki, bu deneyim kavramı nedir?

Deneyim, bir insanın belli bir zaman içinde ya da yaşamı süresince edindiği bilgilerin, gördüğü, geçirdiği durum ve olaylardan elde ettiği görgü ve kılgının tümüne denir. Deneyim kavramını iş hayatına uyarladığımızda ise çalışanın belli bir sektör ve iş ile ilgili detaylara hâkim olması ve bilmesi durumudur. İşveren için deneyimli çalışan altın yumurtlayan tavuk değerindedir. İşe hâkim ve zorluk çekmeden adapte olabilecek bir adayla daha önce tecrübesi olmayan bir adayı karşılaştırdıklarında, deneyimsiz adaya işi baştan aşağı öğretmek zaman alacağından dolayı direk olarak deneyimli aday tercih edilecektir.

Yeni mezun veya hayata yeni bir adım atarak farklı sektörlerde iş deneyimlemek isteyenler adaylar, tecrübesiz olmasından dolayı çoğu iş yerinden ret cevabı almaktadırlar. Fakat her iş yeri aynı tepkiyi vermemektedir. İsbul.net’in veri tabanı üzerinden derleyerek yayınlanan ilanlarının istatistiklerine göre hazırlanmış, deneyim istemeyen işleri sizler için paylaşıyoruz. Son 2 yılda yayınlanan ilan başlıklarından ve firmaların aradığı nitelikler temel alınarak analizi yapılan sonuçları siz değerli üyelerimize ışık olabilmesi adına paylaşıyoruz. Gıda, eğitim, sağlık ve daha pek çok alanda iş deneyiminiz olmadan çalışabileceğinizi biliyor muydunuz?

Deneyim gerektirmeyen bazı iş gruplarının listesi şu şekilde;

Gıda ve mağazacılık; Mağaza Satış Danışmanı, Tezgâhtar, Reyon görevlisi, Servis elemanı
Eğitim alanında; Çağrı merkezi, Eğitim danışmanı, Aktif satış temsilcisi,
Turizm Otelcilik; Belboy, Garson, Komi, Meydancı, Kat hizmetleri
Hizmet alanı; Tanıtım elemanı, Müşteri temsilcisi, Pazarlama Elmanı
Sağlık-Tıp; Hasta Kabul, Hasta danışmanı, danışma görevlisi
Telekomünikasyon; Çağrı merkezi, Satış temsilcisi, Ofis elemanı,
Tekstil; Paketleme, Vasıfsız eleman, Ortacı
Kargo; Paketleme, Vasıfsız eleman, Yaya kurye.

Konuya Benzer İş İlanları

Garson iş ilanları

İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar