Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Zamanı Nasıl Daha Verimli Kullanabiliriz?

İş Yerinde Zamanı Nasıl Daha Verimli Kullanabiliriz?

İşlerimizi yetiştiremememizin sebebi iş yoğunluğundan değil, gereksiz işlere ayırdığımız fazla zamandan dolayıdır. Peki, zamanımızı nasıl daha tasarruflu kullanabiliriz?

  1. İyi bir uyku ve güzel bir kahvaltı ile günümüzün iyi geçmesini sağlayacak ilk adımı atabiliriz. Dinlenmiş ve sağlıklı beslenmiş bir vücutla algılama kapasiteniz artacak, sağlıklı bir şekilde düşünmeye başlayacaksınız.
  2. Gününüzü önceden planlayarak bir not defterine kaydetmeli, o planı uygulayacak gerekli zamanı belirtmeli ve bu plana uymaya gayret etmeliyiz. Zaten her şey planlandığı için çalışma düzeniniz ona göre ilerleyecek, işinizi kolay bir şekilde bu plana göre bitireceksiniz.
  3. Planlamayı yaparken, önemli işlerinize öncelik verin ve bunun için günün en verimli zamanı olan sabah saatlerini seçin. Bu saatleri aşmamaya özen gösterin.
  4. Masanızda dikkat dağıtıcı malzemeler bulundurmayın. Düzenli ve toplu bir masada iş yapmanız dikkatle işinize yoğunlaşmanızı sağlayacaktır.
  5. İş yoğunluğunuzu azaltın, gerektiğinde işlerinizi paylaşın, başkalarına sorumluluk verin.
  6. İşinizi tamamlamadan başka bir işe yoğunlaşmayın. İşlerinizde önceliği sıkıcı olan işlere verin ki motivasyonunuz düştüğü zaman işiniz daha da çekilmez hale gelmesin.
  7. Mesai saatleri içinde ziyaretinize gelen misafirlere veya telefon görüşmelerinize fazla zaman ayırmayın.
  8.  İşe koyulduktan sonra 5-10 dakika mola vererek dinlenmek için kendinize zaman ayırın.
  9. Günün sonunda kendinize bir ödül belirlemek de işinizde zevkle yaparak, gününüzün güzel geçmesini sebep olacaktır.
  10. Çalışma arkadaşlarınızın sizleri rahatsız ederek çalışmanızı engellemesine, sizi oyalayarak zamanınızı çalmasına izin vermeyin. Gerekirse masanıza ya da kapınıza rahatsız etmeyin yazısı yazarak onları uyarabilirsiniz.
  11. Gün sonunda yaptığınız tüm işleri ne kadar sürede yaptığınızı yazarak ilk baştaki planınızla karşılaştırın. Nelere daha az veya çok zaman zaman harcamanız gerektiğine karar vereceksiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar