Ana SayfaMakalelerLider Sen Ol!

Lider Sen Ol!

İş yerinizde lider olmak istiyorsanız ilk önce sorumluluk almalısınız. Çok fazla çalışmalı, çok fazla iş yükünü üstünüze almalısınız. Liderler çok net ve açık bir şekilde düşünen insanlardır. Yaratıcı bir şekilde düşünmeli, güzel bir proje sizin imzanızı taşımalıdır. Bir proje oluştururken işinizle ilgili boşlukları ve eksiklikleri görmeli, gerekli zamanlarda onları tamamlama yolunda bir proje oluşturmalısınız. Projeniz başarısız bile olsa hatalarını öğrenip yeni başarılar elde etmek için fırsatlar doğacaktır.

-İş dünyasında bazı şeyleri değiştirmekten korkmayın, tabuları yıkan siz olun. Aldığınız riskler sizleri başarıya ulaştıracak ve lider konumuna getirecektir. Eğer iş yerinde lider olacağınıza, iş dünyanızı değiştireceğinize inanırsanız kazanan siz olursunuz. Lider insanların verdiği röportajlarda kariyerlerinin temelinde yatan kendilerine olan inançları öne çıkmaktadır.

-Liderlik risk almaktır. Lider pozisyonuna erişmek için risk faktörünü hayatınızın içine yerleştirmelisiniz. Neye inanıyorsanız onu yapmaktan korkmayın. Lider kimlikli kişiler, inandıkları ve güvendikleri projeleri sonucunda olumsuz bir takım şeyler doğacak da olsa gerçekleştirmekten çekinmezler. İnsanlar ancak özgüvenleri ve cesaretleriyle başarılı noktalara gelebilirler.

-Risklerin üstesinden geleceğine inanıyor ve risklerle hareket ediyorsan liderlik vasfına bir adım yaklaşmışsındır. İş yerinde bir risk alıp, hiç kimsenin kabul etmediği işleri sen üstlen. Böylece; insanların gözündeki değerin büyüyecek ve saygı duyulan biri haline geleceksin. Etrafınızda başarılı insanlar olacak, sizin eksikliklerinizde size fikir sunacak, eksikliklerinizi tamamlayacaklardır.

-İş dünyası çok konuşan fakat hiçbir şey yapmayan insanlarla doludur. Eğer yaratıcı bir fikrin varsa, bu fikirlerini gerçekleştirmek için bekleme. Eline kalem kağıt al ve yazılı bir plan yap. Her şeyi planla ve ilgili kişiye sun. Yöneticiler her zaman yazıya dökülmüş planlara daha ciddi bir iş olarak bakarlar, gerçekleşmesi için size olanak sağlarlar.

-Eleştirilere açık olmalısınız, aksi taktirde sadece kendinize dönük bir iş hayatı geçirir, olduğunuz yerde hareket etmek zorunda kalırsınız. Eleştiriler kendinizin farkına varıp değişim ve gelişimler yolunda ilerlemenize olanak sağlayacaktır. Çoğu zaman çevrenden gelen fikirler senin düşünemediğin aklına gelmeyen şeyler olabiliyor. Bunları kendine örnek alarak çalışman ve yaptığın işleri geliştirmen liderliğin özelliklerindendir.

Kendinize lider olmak için fırsatlar oluşturmaya gerek yoktur. Eğer bakmasını bilirseniz fırsatlar ayağınızın dibindedir. İş yerinizde lider olmak için, gözünüzü iyi açmalı, fırsatları değerlendirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar