İnsanlar, hayatlarının çok önemli bir kısmını çalışarak geçirmekteler. Sektöre ve çalışılan işe göre; Çalışma ortamında aynı seviyeden ve üst seviyeden (yönetim) çalışma arkadaşları her zaman yer almakta. Çalışan, bu insanlarla haftanın en az 5 günü aynı ortamda bulunuyor ve günün 45 saatini beraberce yaşıyor. Çalışma arkadaşları ile paylaşılan zamana bakarsak; iş yeri çalışanın ikinci bir evi konumuna geliyor. Dolayısı ile iş yerindeki herkes ile iyi diyaloglar geliştirmek; Üstlenen iş yükünü hafifletecek, iş stresini azaltacak, motivasyona dolaylı olarak katkı sağlayacaktır. İşyerindeki çalışanlarla olan ilişkiler bu bakımdan önem taşımaktadır.
En yakın iş arkadaşı;
İş yerinde en samimi olduğunuz kişi, belki normal sosyal yaşantınızda ki en yakın arkadaşınız olmayabilir ama çalışma ortamınızda dost olacağınız birini bulmak yapacağınız güzel hamle olacaktır. Zira, herkesin böyle bir insana ihtiyacı vardır. Yakın iş arkadaşları ile, moral kazanılabilir, zor bir işin kolayca giderebilmesi için destek yaratılabilir, daha hızlı ve daha mutlu olarak çalışılabilir. Böyle bir dost işlerin iyi gitmesi yönünden de gereklidir.
Yönetim ve Patron ile ilişki;
Çalıştığınız ortamda sorumlu olduğunuz her kişi üstünüz olmaktadır. Çalışılan işe ve konuma göre üstünüzün de sizin yaptığınız işleri bildirdiği bir üstü yani patronu olabilir. Ast ve üst arasındaki iş ilişkisinde ilk dikkat edilmesi gereken konu saygı ve mesafedir. Yönetim ve patron birimi ile kurulan ilişkilerde saygıyı ve resmiyeti elden bırakmamak kurumsallık adına önem taşır. Bazı durumlarda ise çok katı olmamak ve çok ciddi görünmemek de gerekebilir. Samimiyet ve resmiye arasındaki ince çizgiye çalışan olarak dikkat etmek önemli bir beceri gerektirir. Zamanla bu konuda tecrübe kazanılacaktır.