Ana SayfaMakalelerEn Çok Onlar Kazanıyor

En Çok Onlar Kazanıyor

Vlerick Business School tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma sonucuna göre, Avrupa’nın en çok kazanan CEO’ları ülke olarak İngiltere’de yer alıyor.

İngiltere, Belçika, Fransa, Almanya, Hollanda’daki şirketlerin yıllık raporlarına ve ödemelerine bakılarak yapılan araştırmada İngiltere’de bulunan CEO’lara diğer ülkelere kıyasla daha çok teşvik ödemesinin yapıldığı ortaya çıktı. Toplam şirket varlıkları 5 milyar pound ve üzerinde olan büyük şirketlerin tek tek analiz edildiği çalışmada, İngiliz bir şirketin CEO’sunun toplam ücretinin yaklaşık 5 milyar pound düzeyinde olduğu belirlendi. İngiltere’den sonraki en iyi ücreti alan CEO’ların Almanya’da olduğu bildirilirken, en düşük CEO ücretlerinin ise Fransa ve Belçika ülkelerinde verildiği açıklandı.

Araştırma sonuçlarına göre FTSE 100 şirketlerinin neredeyse tamamının üst yönetimleri mükafatlandırmak için ödüller,ikramiyeler verdiği ortaya çıktı. Verilen ikramiyelerde ise 2010 yılından 2014 yılına kadar yüzde 20’lik bir düşüş yaşandığı görülüyor. Bu verilere göre şirketler CEO’larını motive etmek için artık finansal teşviklerden kaçınmaya başlamışlar. Bu da gösteriyor ki yalnızca ikramiye ile motivasyon sağlamak yeterli değil, farklı methodlar da araştırılıp uygulanmalı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar