Ana SayfaMakalelerİş Verenler Ve İş Arayanların Ortak Noktada Buluşması

İş Verenler Ve İş Arayanların Ortak Noktada Buluşması

İş verenler eleman arayışlarında bazen farklı ve ilginç isteklerle ilanlar açabiliyorlar.Özellikle internet üzerinde yer alan iş ilanlarında bu tarz örnekler görmek fazlasıyla mümkün.

Yeni mezunlar, uzun yıllar çalışmış kişiler çıktıkları iş görüşmelerinden sonra moral motivasyon olarak kötü duruma geliyorlar. Bunun başlıca nedenleri; işverenlerin yeni mezun olanlardan çok şey beklemesi, tecrübe sahibi çalışanlardan dünyaları istemesi sayılabilir.

İstekler bazı durumlarda o kadar fazla oluyor ki görüşme sırasında iş arayan kişi yetkili karşısında kendini değersiz hissedebiliyor.

Hemen hemen her sektörde işsizlik var. Bunun en yoğun görüldüğü alanlardan biri de iletişim sektörü.

Örnek bir ilan; Lisans mezunu, en az 6 yıl iş deneyimine sahip, erkek ise askerliğini yapmış, 27 yaşını geçmemiş, her programı bilen.

Şimdi bu ilan incelendiğinde, Türkiye’de üniversiteyi bitirme yaşı ve 6 yıl deneyimi olup 27 yaşını geçmemiş bir insan olamayacağı her açıdan görülmekte.

İkinci bir konu her işverenin deneyimli personel isteyip deneyimsiz personellere imkan sunmaması. Deneyim kazanmak iş arayan açısından ancak bir işe girip tecrübe kazanarak gerçekleşir. Burada da yine ters bir denklem söz konusu olabiliyor.

İş verenlerin, eleman arayışlarında verdikleri ilanları tekrar tekrar incelemeleri, istedikleri personelin niteliklerini yazarken bulundukları ülkenin şartlarını gözden geçirerek ilan açmaları eleman arayışlarını daha hızlı çözüme kavuşturacak konular arasında yer almaktadır.

Nitelikler alınması düşünülen pozisyondaki iş için doğru şekilde belirlenmeli, gerekirse ilan açılmadan önce sektörden ve diğer firmalardan bilgi alınmalıdır.

Bu değerlendirmeler yapılırsa hem iş veren aradığı elemanı bulamamaktan dolayı sıkıntı yaşamaz ve doğru başvurular alır hem de iş arayan kendisinden istenenleri verimli şekilde yerine getirme fırsatına erişir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar