Ana SayfaMakalelerİşini Sevmeyen Çalışan Sayısında Ciddi Artış Var

İşini Sevmeyen Çalışan Sayısında Ciddi Artış Var

Aktif olarak çalışanlar arasında yapılan kapsamlı bir anket sonucunda çalışanların yüzde 72’sinin yaptığı işten ve çalışma hayatından memnun olmadığı ortaya çıktı.

Bu bağlamda bu kesimin düzenli olarak iş bulma sitelerinde özgeçmiş oluşturdukları, yeni bir iş arayışında oldukları gözlendi.

Çalıştığı işten memnun olmayan kesimin büyük çoğunluğunu oluşturanlar ise üniversiteli gençler ve yeni mezun olup ilk iş deneyimini yaşayanlar.Özelikle gençler okudukları bölümlere ait işlere girememekten şikayetçi.

İşini sevmeyen kesimin yol açtığı en büyük sorunlardan biri de verimli çalışmamak.Çalıştığı işi sevmeyen kesim, görev aldığı ve yaptığı işlerde randımanlı çalışamadığından istenilen performansı da gösteremiyor.

Araştırmaya göre yeni iş arayanlar, farklı illerde çalışma konusunda aramalar yapıyor.

Yukarıdaki bilgilere göre; Türkiye’de gizli işsiz sayısı da paralel olarak hızla artmakta. Bu konunun çözümü için iş hayatına atılacak olan bireylerin yapacağı ve huzulu olarak çalışacağı meslek kollarını iyi araştırması, analiz yaparak detaylı değerlendirmelere tabi tutması gerektiğini öne seriyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar