Ana SayfaMakalelerBüyük Ve Küçük İşletmelerde Çalışmanın Farkları

Büyük Ve Küçük İşletmelerde Çalışmanın Farkları

İşletmelerin en büyük sıkıntılarından biri yetenekli, doğru personeli bünyelerine katamamak.Bu sorun büyük şirketli işletmelerden ziyade küçük ve orta düzey işletmelerde çok daha sık rastlanıyor.

Bu konuda öne çıkan konu insan kaynakları bölümünün planlı bir şekilde çalışması gerçeğini gösteriyor. Küçük bir işletme, mülakata gelen adaya şirket içinde istenen işleri düzgün özetler ise, ayrıca büyük firmalarda çalışmanın eksilerinden bahsederse doğru elemanı daha kısa sürede şirket bünyesine katabilir.

Büyük şirketlerde çalışma konusunda gerçekler;

– Büyük bir şirkette çalışma saatleri bellidir, herkesin yapacağı iş bellidir. Bu nedenle daha az çalışırım.

Cevap: Büyük şirketlerde yapılacak işler çok daha fazladır ve yoğun olarak çalışılır. Bu nedenle sizden ekstra mesaiye kalmanız istenebilir ve hafta sonları bile çalışabilirsiniz.

– Büyük bir şirkette işim güvence altındadır.İşten kolay kolay çıkarılmam.

Cevap: Büyük firmalarda en ufak bir mali problemde işten çıkarılma, giderleri düşürme politikasına gidilebilir. Küçük işletme ve kobilerde işinizi düzgün yaptığınız sürece, alternatif eleman arayışı konusunda ekstra zaman harcanma ve planlama yapılmayacağı için uzun süreler çalışılabilir.

– Büyük şirketlerde kendimi sürekli geliştirebilirim.

Cevap: Büyük ölçekli firmalarda hangi bölümdeki hangi personelin hangi işi yapacağı tüzükte ve işleyişten kesin olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile personel niteliklerini sadece kendi işinde gösterebilir. Farklı departmanlar yada işleyiş hakkında söz hakkı çoğu zaman yoktur. Küçük işletmelerde ise, çalışma sahası esnek olduğundan çalışan birey yeteneklerini birçok alanda gösterip şirket içinde başarısına bağlı olarak kısa zamanda yükselebilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar