Ana SayfaMakalelerİş Hayatı Ve Mutluluk

İş Hayatı Ve Mutluluk

Bireysel yaşamlar bir iş yaşamının içinde olan birey içinde fazlasıyla etki edici faktörler arasında yer almaktadır. Kişisel yani gündelik hayatında bireyler ne yaşarsa, çoğu zaman iş ortamında da bu hissiyatı, enerjiyi sürdürürler. Buradan yola çıkarak bireylerin hayatlarında yaşadıkları anlamlı ya da anlamsız her olay, iş hayatında tamamı ile olmasa da etki etmektedir.

Aynı şekilde iş hayatında yaşanan olaylarda bireylerin hayatlarına etki eder ve hatta bazı zaman dilimlerinde sorun yaşanmasına neden olabilmektedir. İş hayatında mutlu olan birey, özel hayatında daha huzurlu olacaktır. Çünkü iş hayatın neredeyse bireylerin günün büyük bir bölümünü geçirdikleri ve kişisel yaşamlarına, algılarına, enerjilerine olumlu ya da olumsuz etki yükledikleri alandır. İş yerinde mutlu olmak¸ günün büyük bir bölümünde huzurlu olmayı da beraberinde getirecektir. Burada gündeme gelen konu öncelikle bireyin yaptığı işten mutlu olmasıdır. Birey yaptığı işi ne kadar severse o kadar zevk alarak işini yapacağı için kendini mutlu hissedecektir. Bunun yanı sıra iş yerindeki arkadaşlarıyla kurduğu iletişimde mutlaka olumlu olmalıdır. Neredeyse haftanın büyük bir bölümünü birlikte geçiren bireyler arasındaki uyum hem kendileri hem de iş akışı için önemli düzeyde olmaktadır. Ayrıca iş arkadaşlarıyla uyumun yanı sıra yöneticiyle de ilişkilerin iyi olması da oldukça önemlidir ve bireyler yöneticiyle kurulacak olan iletişimden oldukça etkilenmektedir.

İş yerinde yaşanan olumsuzluklar çalışan bireylerin özel hayatlarında sorun yaşamasına da etki etmektedir. Eğer birey iş yerinde sorun yaşıyorsa, gerginliği özel yaşamına da yansıyacaktır. Bir de bunun yanı sıra maalesef bazı bireylerin iş hayatında yaşadıklarını zihninden çıkarmadan sürekli yaşadığı sorunlarla meşgul olduğu düşünülürse, bu sorunun daha da büyümesine neden olacaktır.

İş hayatında mutluluk hem verimli çalışılması açısından hem de kişinin kendisini genel anlamda iyi hissetmesi açısından oldukça mühimdir. Birey kendisini iyi hissedeceği şekilde bir çalışma ortamı ve iş hayatı oluşturmalıdır. Bunun kısa vadede kendisine zarar vermeyeceğini düşünse de gerçekten uzun vadede bakıldığında birey kendisini kötü hissedecektir ve bu sorun olarak hayatında yer alacaktır. Tüm bunlardan yola çıkılarak iş hayatında mutluluğun birey için önemli etkilere sahip olduğunu unutmamak gerekir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar