Ana SayfaMakalelerKariyer Hedefi Yazılmalı Mıdır?

Kariyer Hedefi Yazılmalı Mıdır?

Kariyer Hedefi Bölümüne Ne Yazılmalıdır?

CV hazırlamak her iş arayanın yapması gereken bir iş olmakla birlikte, ince ayrıntılarında düşünülmesi gerektiği bir alandır. İş ilanlarını inceleme ve iş arama sitelerinin taranması aşamasında bu adımlar planlı bir şekilde hazırlanmalıdır. Tüm CV doğru adımlarla oluşturulmalı, yanlış bilgi vermekten kaçınılmalıdır. Özgeçmişte yer alan alanlar doldurulurken ise tam anlamıyla nereye ne yazılması ve ne şekilde ifade edilmesi gerektiği konusunda bilinçli olunmalıdır.

CV oluşturma aşamasında gerçekten doğru adımlar takip edilmeli, gerekirse bu konuda yardım alınmalıdır. Çünkü işveren sizi ilk adımda sadece CV’niz üzerinden tanıyacak ve siz de bu aşamada sadece CV’niz ile fark yaratabileceksiniz. İş bulma sitelerinde oluşturacağınız CV’nizinde bu nedenle tam anlamıyla eksiksiz doldurulmuş olması ve doğru ifadeler kullanılarak hazırlanmış olması önemlidir. Sırf dolu gözükmesi için yanlış bilgilerin özgeçmiş üzerine yerleştirilmesi büyük bir hata olacaktır.

CV’nizde yer alan alanları eksiksiz doldurmaya özen göstermelisiniz. Bu alanlar hakkında bir fikriniz yok ise mutlaka bilgi sahibi olmalı onsan sonra doldurmaya çalışmalısınız. Bir fikir sahibi olmadan doldurduğunuz alanların CV’nizi inceleyen işveren tarafından yetersiz algılanmasına ve bu nedenle görüşmeye çağırılmamanıza neden olabileceğini unutmamalısınız. Araştırma yapmalı, bu konuda kendinizi bilinçlendirmelisiniz.

 

 

 

Kariyer hedefi

Hemen hemen her CV’ de yer alan, ancak çoğu adayın boş bırakarak önemsemediği bu alan, işveren açısından dikkatle incelenen, sanılandan daha çok önemsenen bir alandır. İşverenler çalışanın hedeflerini incelemek için kullanılan bu alanı gözlemlemektedir.

CV üzerinde kariyer hedefinizin sorulmasının nedeni, görüşmecinin sizin ileriye dönük hedeflerinizi daha iyi bir şekilde anlamasını sağlamaktır. Buraya yazılan metinde, şirkete neler sağlayabileceğiniz, iş yapma isteğinizin olup olmadığı, kariyeriniz hakkında çizdiğiniz yol, amacınız, neler yapmak istediğiniz yer almalıdır.

Gerçekçi düşüncelerin bu alana yazılması ise daha olumlu bir etki yaratacaktır. Kişiler tamamen gerçek dışı düşücülerini buraya yazdıklarında da gerçekçiliğini yitirerek inandırıcılığını kaybederler. Bu durum da yine olumsuz bir algı yaratabilir. Dolayasıyla bu alana gerçek hedeflerinizi yazmalısınız. Ancak bu hedefler ne gerçekten hayal ürünü olmalı ne de ulaşılması çok kolay olan hedefler olmalıdır.

 

 

 

Hedefiniz yokmuş gibi davranmayın

Bu bölüme yazılacak metnin iyi düşünülmesi gerekir. Oysa çoğu aday, olduğum yerden memnunum ya da yönetici olmak gibi bir cümle yazarak bu alanı es geçmektedir. Kesinlikle yanlış olan bu tutum, görüşmeci tarafından olumsuz algılanacaktır. Kariyer hedefi alanını, gerçekten ileride olmak istediğiniz yere varmak için neler yapmak istediğinizi, ne olmak istediğinizi, başarmak istediklerinizi, bir kuruma neler katabileceğinizi yazarak doldurun. Mantık çerçevesi dâhilinde isteklerinizi doğru ifade etmenizin bu alan için oldukça önemli olduğunu dikkate alın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar