Ana SayfaMakalelerİşinizi Nasıl Seversiniz?

İşinizi Nasıl Seversiniz?

İşinizi Sevmek İçin Neler Yapabilirsiniz

İşe girdiniz ancak bir süre sonra her şey sizin için ters gitmeye başladı ve işe gitmek sizin için bir eziyet haline dönüştü. Böyle hissetmeye başladığınız anda hemen duruma el koymalı ve işinizi sevmek için çaba harcamalısınız. Günün büyük bir bölümünü işte geçirdiğinizi düşünürseniz, iş yerinde mutlu olarak işinizi sevmenizin ne kadar önemli olduğunu kavrayabilirsiniz. Olumsuz düşüncelerle zihninizi doldurursanız, bunun önüne geçmekte zorlanırsınız. Pozitif olmaya ve gerçekten işinizi sevmeye çalışmak ise işle ilgili algınızı değiştirmeniz için size yardımcı olacaktır.

Odaklanmaya çalışın

İşinizi sevmediğinizi sürekli tekrarlayarak bu konu üzerinde durmadan düşünmek odaklanmanız konusunda da sorun yaşamanıza neden olacaktır. Bu durumun aksine işinizi severek yapmanız halinde, işin yürütülmesi de daha hızlı olacaktır. İşinizi sevdiğinizi düşünerek odaklanmaya çalışmalı, en azından bunun için çaba harcamalısınız. Tüm bunlara ek olarak özel hayatınızda yaşadıklarınızdan arınmış bir zihinle işinize odaklanmanız, sizin işinize daha olumlu yaklaşmanızı sağlayacak, veriminizi arttıracaktır.

Açık olun

İşinizden zevk almamanızın nedenlerini saptayın. Memnuniyetsizliklerinizin kişisel hayatınızla mı yoksa iş ortamıyla mı ya da çalışma şartlarıyla mı ilgili olduğunu net bir şekilde belirleyin. Kendi içinizde çözebileceğiniz sorunlardan oluşan bir durum söz konusuysa, halletmeye çalışın. Bu sıkıntının kendinizden kaynaklanmadığını düşünüyorsanız, belirlediğiniz gerekçeyi açık bir şekilde yöneticinize ifade etmekten kaçınmayın. Bu bildiriminizin üzerine nasıl bir çözüm yolu aranabileceğini birlikte düşünün. Sorun yaratmak yerine çözüm yolları geliştirmeye çalışarak, işinizi sevmek için gerçekçi çözümler yaratın.

Çalışma ortamınızı kendinize göre şekillendirin

Günün büyük çoğunluğunu işinizde geçiriyorsunuz ki bu süre muhtemelen evinizde geçirdiğiniz süreden daha uzun. Bu yüzden çalışma ortamınızı size ait kılın. Ancak, çalışma ortamınızı şekillendirirken şirket politikasının izin verdiği ölçüde davranmaya dikkat edin. Sevdiğiniz ve gün içinde gördüğünüzde mutlu olacağınız obje ya da benzeri şeyleri çalışma alanınıza yerleştirin.

Planlayarak çalışın

Elinizdeki iş yükünü tamamlayabilmek için bir plan hazırlayın. Fazla iş yükünüzün olduğunu ve işinizle başa çıkmakta zorlandığınızı düşünürseniz, memnuniyetsizliğinizin artacağını ve psikolojik olarak daha da kötü hissedeceğinizi unutmayın. Bu nedenle planlı çalışarak kontrolü elinize alın ve kendinizi daha güvende hissedin.

Mola verin

Her şeyin üzerinize gelmeye başladığını ve gerçekten pes etmek üzere olduğunuzu düşündüğünüz anda bir kahve molası verin. Zihninizi boşaltıp sakinleşmeye çalışın, rahatladığınızı hissettiğinizde tekrar iş başı yaparak çalışmaya başlayın. Bunun işe yaradığını fark ettiğinizde ise tekrarlamaya devam edin. Ancak bu molanın fazla uzamamasına ve yöneticiniz tarafından sıkıntı yaratmamasına dikkat edin.

Olumlu olmaya çalışın

Ne olursa olsun o olaya olumlu yaklaştığınız takdirde her şeyin daha iyi gittiğini görebilirsiniz. Bu nedenle iş yerinizde mutlu olmaya, işinizi sevmeye odaklanın ve bu konuda oluşabilecek her duruma olumlu bir şekilde yaklaşın.

İşinizi sevmek için çaba harcamalısınız çünkü gerçekten işinizi sevmeden işe gitmeniz sizin için her gün ağırlaşan bir yük haline gelecektir. Söz konusu sizin mutluluğunuz ise, bunun için çaba harcamanız daha yararlı olacaktır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar