Ana SayfaUncategorizedİş Ortamı İlişkileri

İş Ortamı İlişkileri

İş Ortamı İlişkileri Farklılık Gösterebilir

İş hayatı bazen oldukça aktif olurken, ortamdan kaynaklı olarak bazense oldukça pasif olabiliyor. Tabi, bu durumu içinde yer alınan sektörde doğrudan doğruya etkilemekte. Herkesin tercihleri değişirken, kimisi daha arkadaşlığın ön planda olduğu iş ortamlarında kendini rahat hissederken, kimisi resmiyetten hoşlanmaktadır. Böyle bir durumda işbaşı yapılmadan önce mutlaka ortam hakkında bilgi edinmekte fayda vardır çünkü işe başlamanız ve gerçekten kendinizi rahat hissetmediğiniz bir ortamda yer almanız, zamanla rahatsızlık verecektir.

 

 

 

Dinamik İş Ortamları

Dinamik iş ortamları oldukça renkli olabilmektedir. Daha çok çalışan ilişkileri arkadaşlık boyutunda ve hitap şekilleri isimlerle sınırlıdır. Kimse şirket sahibi/yöneticisi dışındaki bireylere Bey/Hanım şeklinde hitap etmez. Rahat çalışma ilişkilerinin kurulduğu ve işlerinde de bu boyutta ilerlediği bir ortamdır. Ancak tüm bunların yanı sıra bazen bu tarz çalışma ortamları daha çok resmi çalışma şeklini benimsemiş kişilerce yadırganmakta ve uyum sağlama aşamasında sıkıntı yaratmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca iş görüşmesine gidildiğinde ya da gerçekten işe girmeniz gibi bir durum söz konusu olduğunda ortama göz atmalısınız.

 

 

 

Resmi İş Ortamları

Bazı işler ise içinde bulundukları sektör gereğince resmi bir şekilde çalışmak durumundadır. İnsan ilişkileri oldukça mesafeli, giyim tarzları daha formal ve hitap şekilleri de farklıdır. Bu tarz çalışma ortamlarında herkes birbirine ismiyle birlikte Bey/Hanım gibi kelimeleri ekleyerek hitap eder. İşler daha düzenli olarak yürütülmekle birlikte, resmi iş ortamı bazı insanlar için olmazsa olmazdır.

Herkesin yaşam tarzı farklı olduğu gibi, iş hayatından ve ortamından da beklentileri farklıdır. Burada ortaya çıkan önemli nokta, ne istediğini iyi bilmektir. Nasıl bir iş ortamını sevdiğinizi doğru tespit etmeli, işe girme aşamasından sonra mutsuz olmamak adına, işe alım sürecinde iş ortamına göz atmalısınız.

Hiçbir zaman bir iş ortamı içerisinde olduğunuzu unutmamalı, hangi tarz iş ortamını severseniz sevin, çalışanlarla ve yöneticinizle belli sınırlar içerisinde iletişim kurarak, saygınızdan ödün vermemelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar