Ana SayfaMakalelerİşi Kabul Etmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşi Kabul Etmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İşi Kabul Etmeden Önce Size Uygunluğunu Kontrol Edin

İş ilanlarını incelerken yaptığınız seçimlerin yanı sıra, işe alınma esnasında da işi kabul etmeden önce dikkat etmeniz gereken şeyler gündeme gelmektedir. Gerçekten mutlu olacağınız bir iş seçiminde bulunmak istiyorsanız, kafanızda beliren tüm soruların cevaplarını almaktan kaçınmamalısınız.

 

 

 

Size Gerçekten Uygun Mu?

Kendi yetenekleriniz doğrultusunda bir iş edindiğinizi varsayarsak gerçekten verimli çalışmanız ve mutlu olmanız konusunda çok fazla hayal kırıklığı yaşayacağınızı düşünmezsiniz. Fakat sizin yeteneklerinizi kullanmanızı sağlamayan bir iş edinmeniz ise sizi mutsuz edecektir. Örneğin bunca zamandır iletişim alanında kendini geliştirmiş ve insanlarla iletişimde daha güçlü hisseden birinin, sadece bürokratik işlemlerle ilgilenerek çalışacak olması rahatsızlık vermekle birlikte, verimli bir şekilde çalışmanıza engel olabilir.

 

 

 

Uzun Vadedeki Getirisi Nedir?

İşbaşı yapmayı düşündüğünüz bu işin, uzun vadeli kariyer planınıza katkısı nedir diye düşünmelisiniz. Bu iş sizin gözünüzde hangi konumda onu tespit etmelisiniz. Gerçekten kariyer basamaklarını tırmanırken size destek sağlayacak bir işe başlamanız, hedeflerinize giden yolda daha sağlam adımlar atmanızı sağlayacaktır unutmamalısınız.

 

 

 

Yönetim Tarzı Hakkında Fikir Edinin

İşe girmeden önce sadece işe alım uzmanıyla görüşmekle kalmayın, kendi yöneticiniz ile tanışın ve hakkında bilgi edinin. Yönetim tarzıyla ilgili bir fikir sahibi olun ve değerlendirmede bulunun.

 

 

 

Çalışma Arkadaşlarınızı Tanıyın

İş ortamında yer alan çalışma arkadaşlarınızla günün büyük bir çoğunluğunu geçireceğinizi düşünecek olursak, çalışacağınız insanları tanımanız sizin mutlu hissetmeniz ve işi kabul etmenizde etkili olacaktır.

 

 

 

Çalışma Ortamı

İş yerinizin yer aldığı bina, ulaşım şekli, ofis düzeni gibi çalışma ortamına etkide bulunan özelliklerin sizin için uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Çünkü ilk zamanlarda işe başlama hevesiyle size her şey çok hoş gözükse de, sevmediğiniz çalışma ortamınız ilerleyen dönemlerde sizi rahatsız edecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar