Ana SayfaMakalelerİş Ortamında Mutluluk

İş Ortamında Mutluluk

İş Ortamında Mutlu Olmak

Gün geçtikçe değişen koşullar doğrultusunda, çalışanların istek ve arzuları da şekillenmeye başlamış durumda. Sevdiğiniz bir işte çalışarak mutlu olmayı istemek tabi ki hakkınız ancak günümüz Türkiye koşullarında bu çok da mümkün gibi gözükmemekte. Yeni nesil çalışan adayları, artık eski çalışanların paraya verdiği önem kadar paraya önem vermiyor, aksine ortam huzurlu olduğunda benim için para çok da önemli değil diye düşünüyor.

Bunun nedenleri arasında sadece çalışan fikirlerinin değişmesi değil, şirketlerinde farklı ihtiyaçlarının belirmesinden kaynaklı olduğunu bilmek gerekir. İş dünyasına bakıldığında ise günümüzde rekabetçi bir ortam söz konusu ve yaratıcılık oldukça ön planda. Dolayısıyla bu derece rekabetin olduğu bir iş ortamında çalışanlarında daha rahat ve huzurlu olması büyük önem kazanmaya başladı. Çünkü işini seven çalışanlar her daim daha verimli ve yaratıcı olabiliyor.

Bir çalışan mutlu olduğunda gerçekten şirketinde de mutluluk yaratıyor ve daha fazla kazanç elde ederek artı değer katmaya sebep oluyor. Rekabetin çetin bir hal aldığı bu zaman diliminde ise, artık yöneticilerde çalışanlara mutlu ve huzurlu çalışma ortamları hazırlamanın bir gereklilik olduğunun bilincinde bulunuyor.

Bu süreçte tüm görev sadece işverene düşmemekte ve gerçekten çalışan da kendisi için huzurlu bir çalışma alanı yaratmalıdır.

Ortamınızı kişiselleştirin

Çalışma ortamınızı kişiselleştirmek, çalışanı mutlu edecek, çalışma sırasında kendini daha verimli hissetmesine neden olacaktır.

Ön yargılardan uzak durun

Bir iş yerinde çalışmaya başlanması halinde, tüm ön yargılardan uzak durmak gerekir. Kimseyle hemen samimiyet kurmamalı ya da ön yargıyla yaklaşılmamalıdır. Önce gözlem yapılmalı ve bununla birlikte iş akış süreci öğrenilmeye çalışılmalıdır. Özellikle bilmediğiniz işler hakkında öne atılmanız ise, çok hoş karşılanacak bir davranış olmayabilir.

Bilgi paylaşımı

Çalışanlar gün içinde yaptıklarını kendi çalışma arkadaşlarıyla paylaşmalı, bilgi akışı sağlamalı hatta gerektiğinde bunları raporlamalıdır. Çünkü çalışanlar arasında düzenli olmayan bilgi paylaşımı sorun yaratabilmektedir.

Özel hayat

İş ortamıyla özel hayat kesinlikle birbirine karıştırılmamalıdır. Özel hayatınızda yaşadığınız sorunları iş ortamına taşımamız gerektiği gibi, iş ortamında yaşanılan sorunları da iş yerinde bırakmalısınız. Bu çalışanlar açısından en önemli unsurlardan birisidir.

İşkolik olmayın

Hayatınızın sadece işten ibaret olmadığının bilincinde olarak davranmalısınız. Sürekli çalışır durumda olmak sizi gerçekten belli bir noktadan sonra sıkabileceği gibi, yaratıcılığınızı ve işe olan verimliliğinizi düşürebilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar