Ana SayfaMakalelerÇalışanlarınızın Motivasyonunu Yükseltin

Çalışanlarınızın Motivasyonunu Yükseltin

Çalışanlarınızın Motivasyonunu Yükseltin

Gündelik hayatta insanın kendini iyi hissetmesi ne kadar önemliyse, iş hayatında da çalışan motivasyonun yüksek olması oldukça önemlidir. Her ne kadar eleman ilanları esnasında böyle bir koşul belirtilmemiş olsa da, her işverenin mutlaka olmazsa olmazı motivasyonu yüksek çalışanlardır.

İlk etapta çalışanlar kendi motivasyonunu sağlayabilse dahi, ilerleyen aşamalarda bu koşulu sağlamak siz işverenlerin elindedir. Motivasyonu düşük çalışanlardan oluşan bir işletme, rekabet ortamında var olmayı başaramaz ve gerçekten büyük sıkıntılar yaşayabilir.

İş ortamında yaşanan mutsuzluk ve huzursuzluk diğer çalışanları da kapsamı içine alabilir. Bu nedenle işverenlere büyük görevler düşmekte ve gerçekten iyi bir projeyle motivasyonu arttırmak gerekmektedir.

Ulaşılabilir olmak

Çalışan memnuniyetini sağlamak adına ulaşılabilir olmanız oldukça önemli bir noktayı oluşturmaktadır. Çalışanlarla iletişime geçmekten kaçınmayın. Her şeyin yolunda olduğunu varsayıp çalışanlarınızdan uzak durmayın ve etkili iletişim kurmayı deneyin. Çünkü çalışanlar yöneticilerinin ne istediğini tam anlamıyla bilmek, istediklerini anlamak ve etkin iletişim yollarını kullanmak isterler. Bu nedenle mutlaka ulaşılabilir olmanızda fayda vardır.

Ders çıkartmalarına yardımcı olun

Çalışanlarında birer insan olduklarını ve hata yapabileceklerini unutmayın. Ancak bir hata yapılması durumunda kırıcı ve yıkıcı olmaktan kaçının. Böyle bir durumda motivasyonu düşürmekten yana yaklaşımlar sergilemek yerine, hata yapan kişilerin ders almalarını sağlayan bir ortam oluşturarak hatayı bir daha yapılmaması için pozitif olarak yönlendirin. Bu davranışlarınızla motivasyonu düşürücü hareketlerden kaçınmış ve aksine motive edici bir harekette bulunmuş olacaksınız.

Eğlenceli alanlar yaratın

İş ortamını sürekli gergin kılmak motivasyonu düşürücü sebeplerdendir. Bu nedenle belli zaman dilimlerinde çalışanlarında eğlenerek ortamın sıcak bir hale getirileceği hoşluklar yaratılabilir. Ara sıra da olsa çalışanları motive edecek böyle organizasyonlardan kaçınmamalı aksine mutlaka dönem dönem bu tarz davranışlarda bulunarak, çalışanları motive etmelisiniz. Biraz eğlenmek ve gülmek, çalışanların motivasyonunu arttıracaktır.

Hedeflerinizde açık olun

Çalışanlarınızın hedeflerinizi bilmesi ve bu konuda açık davranmanız onları motive edici bir yöntem olacaktır. Daha da ileriye gitmeyi hedefleyen planınızı sunduğunuzda bu çalışanlar üzerinde bir heyecan yaratabilir, bununla birlikte çalışanların motivasyonu artar ve işe karşı daha büyük bir şevle yaklaşabilirler.

Kendinizi de motive etmekten kaçınmayın

Unutmayın ki siz çalışanların önünde bir lider olarak, en motive olması gereken kişisiniz. Bu durumda mutlaka motivasyon seviyenizi kontrol altında tutmanız önemli olacaktır. Sizin motivasyonunuzda bir düşüş yaşamanız çalışanları da etkileyecek ve negatif bir ortam yaratacaktır. Eğer sizin işe karşı yaklaşımınız olumsuz ve verimi düşük bir hal aldıysa, çalışanlarınızdan da fazla verim bekleyemezsiniz. Lider çalışan gözünde bir örnektir ve her daim dik durması gerekir. Bu durumda çalışanlarınızı motive etme eğilimindeyken en başta kendi motivasyonunuzun yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar