Ana SayfaMakalelerFarklı Bakış Açısı Çalışma Ortamını Renklendirir

Farklı Bakış Açısı Çalışma Ortamını Renklendirir

Çalışma Ortamınızdan Sıkıldınız Mı?
İş ortamları, hele ki uzun yıllardır köklü çalışanları barındırıyorsa, bir yerden sonra tıkanabilmektedir. Öyle ki yıllardır alışılagelmiş tüm davranışların hakim olduğu, rutin davranışların sergilendiği iş ortamlarına rastlanmaktadır. Bu tarz iş ortamlarında yaratıcılığın canlı kılınması ve farklı bakış açılarının ofis içerisinde yer alması için çeşitli uygulamalar yapılabilir.
Öncelikle çalışan sayısında farklılar yapılarak, yeni çalışanların edinilmesi, ofis ortamı içerisinde dinamik bir ortam sağlayabilir. Eğer, yeni çalışan ihtiyacı bulunmuyorsa, stajyer alınarak ortamın canlandırılması mümkün olabilir.
Rutin Davranışları Değiştirin
İş ortamı sürekli yeni düşüncelerle canlandırılan, sürekli üretmeye hazır, yeni fikirlerle desteklenen bir alan olmalıdır. Bu nedenle rutin davranışlar barındırması çok da doğru değildir. Alışıla gelmiş rutin davranışları değiştirmek için yeni fikirler üretmek gerekir. Örneğin, herkesin sürekliği yaptığı işler dışında, şirket içinde yer alan diğer iş alanlarıyla ilgili fikirler üretmesi beklenebilir. Yaratıcı fikirler uygulamaya konularak, yeni bir çalışma şekli oluşturulabilir. Ya da dönemsel olarak, iş ortamı içinde gizli anketler düzenlenerek, çalışma koşulları ve genel kurallar içinden memnun olunmayan bir durum söz konusu mu kontrol edilebilir, bir sıkıntı olması halinde değişikliğe gidilebilir.
İş ortamında rutin davranışlara kişisel olarak değinecek olursak da, dikkate alınması gereken, kişinin sürekli kendini yenilemesi gerektiğini bilmesidir. Aynı işi her gün aynı şekilde yapmak yerine, kendinizi geliştirmeli, kendinize daha fazla ne katabilirim mantığıyla hareket etmelisiniz.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar