Ana SayfaMakalelerPart-Time İş İlanları İle Kendinizi Geliştirin

Part-Time İş İlanları İle Kendinizi Geliştirin

Part-time İş İlanları

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi part-time çalışma şekli, tam zamanlı çalışma imkânı olmayanlara ek gelir fırsatı sunuyor. Bu, çalışmayı isteyen öğrenciler için de oldukça avantajlı bir yöntem.

Dönemsel olarak yaz tatillerinde ya da okurken boş kalan vakitlerinde çalışan öğrenciler, kendilerini geliştirmeye, güçlü zayıf yanlarını keşfetmeye olanak tanırken, tüm bunların yanı sıra ek gelir kaynağı olarak da part-time çalışma fırsatlarını değerlendiriyorlar.

Profesyonel hayata hazırlık

Part-time çalışma şekli, öğrencilerin kendilerini tanımaları, profesyonel çalışma hayatına atılmadan önce, hangi iş kolunda çalışmak isteyeceklerine karar vermelerinde yardımcı olacak bir yöntem. Öğrenciler bu sayede, girdikleri ortamın kendi hayal ve isteklerine uygun olup olmadığının farkındalığını yaşayabilecekleri, kendi özelliklerine uygun iş tercihlerinin neler olabileceğini saptayabilecekleri, gelecekte yapmak istedikleriyle, çalıştıkları iş ortamını kıyaslayabilecekleri bir öngörü sağlıyor. Dolayısıyla öğrenci, part-time işte çalışarak, gelecekte yapmak istediklerini farkındalıkları doğrultusunda planlayabiliyor.

Part-time çalışan arayan sektörler

Çoğu sektör içerisinde part-time çalışan barındırsa da, bazı sektörler bu çalışma şekli için daha uygun bulunmaktadır. En çok part-time çalışan arayan sektörlere değinecek olursak, mağazacılık, ajans, gıda, danışmanlık, eğitim ve turizm gibi sektörler başı çekmektedir. Dönemsel iş gücüyle birlikte kendisini yenileyen bu sektörler, özellikle yaz dönemlerinde part-time işçi çalıştırmaktadır.

Sadece gelir odaklı çalışmayın

Part-time çalışma, bir öğrenci için, iş hayatından kopmadan öğrenciliğini sürdürebilmesi, işin gerekliliklerini öğrenmesi ve aldığı eğitim ile çalışırken öğrendiklerini pekiştirerek kendisini geliştirmesini sağlayan bir unsudur. Bu nedenle, part-time iş ararken sadece gelire odaklı tercihlerde bulunmayın. İş araştırması yaparken size katkıda bulunabilecek, gelişmenize yardımcı olacak işleri tercih etmenizin önemli olduğunu anımsayın. Doğru tercihler yapmaya özen gösterin. İşin sağlayacağı getiriye ihtiyacınız olmasa dahi, öğrencilik yıllarında part-time olarak çalışmanız size hem kendinizi sınamanız hem de eksiklerinizi görüp tamamlamanız açısından yardımcı olacaktır, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar