Ana SayfaMakalelerİş Arama Sürecinde Motivasyonunuzu Arttırın

İş Arama Sürecinde Motivasyonunuzu Arttırın

İş arayan tek kişi siz değilsiniz
Günümüzde yaşanan en büyük problemlerden biri olan işsizlik, çoğu insanın temel sorunlarından biridir. Uzun, yorucu ve stresli geçen iş arama sürecinde, iş arayan kişilerin kendilerini motive etmeleri oldukça önemlidir. Birkaç iş başvurusundan geri dönüş alamayınca, yaşadığı stresle kendini bunalıma sürükleyen kişiler psikolojik olarak yıpranmakta ve doğru kararlar alamamaktadırlar. İş arama sürecinde, en önemli nokta, adayın hangi pozisyonda çalışmak istediğine karar vermesidir. Her gün karar değiştiren ve ne yapmak istediğini bilmeyen kişiler için iş arama süreci daha sıkıntılı geçer. Dolayısıyla özgüveni yüksek, güçlü, kararlı kişilerin iş arama sürecinde kullanacakları yöntemler daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.
Birçok kişi iş arama zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor. İş bulamadınız diye kendinizi suçlamak yerine, bu aşamada bu sorunu yaşayan sizin haricinizde birçok kişi olduğunu düşünün. Çalışmak istediğiniz pozisyon ile ilgili kendinizi daha fazla nasıl geliştirebileceğinize odaklanın. Ağlayıp, sızlanmak, kendinizi eve kapatmak, olumsuz duygulara kapılmak sizi mutsuz etmekten başka hiçbir fayda sağlamayacaktır.
İş arama kanallarınızı genişletin
Ne tür bir iş aradığınız hakkında çevrenizdeki herkese bilgi verin, iş aradığınız sektörle ilgili yenilik ve gelişmeleri takip edin. Özellikle çalışan arkadaşlarınızla sık görüşün, olası iş ilanlarından daha erken haberdar olmanız konusunda size yardımcı olabilirler. Yerel iş kulüpleri ve çevrimiçi forumlara üye olun. İş Gruplarının aktivitelerini takip edin. İş bulma sitelerine üye olun ve iş ilanlarını takip edin. İş arama yöntemlerinizi doğru şekilde kullanırsanız iş arama sürecinizi daha bilinçli şekilde yönetebilirsiniz.
Kendinizi eve kapatmayın
Kendinizi eve kapatıp bunalıma girmek yerine, her gün yürüyüşe çıkın, konferans, seminer, kongre gibi etkinliklere katılın. Çevrenizi genişletin. Yerel kütüphane ziyaret edin. İşsizlik ile mücadele etmenin en doğru yolu bilgi ve donanımlarınızı arttırmaktır. Kurslara gidin, mesleki kitaplar okuyun.
Kendinizi işe yaramaz ve değersiz hissetmeyin
Herkesin kişiliğine ve yetkinliklerine uygun bir iş mutlaka vardır. İş bulamadınız diye kendinizi işe yaramaz, beceriksiz ve değersiz hissetmek özgüveninizi yitirmenize sebep olur ve bu durum sizi yıpratır. Böyle olumsuz düşüncelere kapılmak yerine, kendinizi telkin edin. İş arama sürecinde olumlu düşünceler ile motivasyonunuzu arttırmanız, daha doğru kararlar almanızı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar