Ana SayfaMakalelerFark Yaratmak

Fark Yaratmak

Fark Edilmeyi Beklemeyin!

Sahip olduğunuz bilgi ve yetenekleriz kadar, bunları kullanabilmeniz de önemlidir. Birçok eleman, potansiyellerinin altındaki işlerde çalışmakta. Bunun başlıca sebebi elemanların, daha iyi bir iş bulma umutlarının az olması. Bazı elemanlar, daha iyi bir iş bulmak için çalışmaya devam ederken
iş ilanları için de başvuruda bulunuyor. Ancak bunun yanı sıra, birçok eleman, daha başarılı olabileceğini bildiği halde daha iyi bir
iş bulmak için çaba sarf etmiyor. Daha başarılı olmak ve potansiyelini tam olarak yansıtmak için fark edilmeyi bekleyen elemanlar, genellikle iş fırsatları ile karşılaşamıyor ve bir süre sonra sahip olduğu potansiyeli de kaybediyor. Bu durum da, hem bireylerin başarısını, hem de ülke ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor.

Sahip olduğu potansiyeli kullanma fırsatı olmayan ya da kullanamayan elemanlar, iş hayatlarında da mutsuz oluyor. Kendilerini ifade edemedikleri ve hedeflerini gerçekleştiremedikleri bir işte çalışmak bireyleri uzun vadede depresyona sürüklüyor. Bu durum hali hazırda yaptıkları işte de başarısız olmalarına neden oluyor.

Üniversite mezunu sayısının büyük oranda arttığı iş hayatında, işveren ya da İnsan Kaynakları departmanın artık yetenek avcılığına çıkmadığı aşikar. Zira her gün yüzlerce CV alan şirketler, gelen iş başvuruları arasından en yetenekli ve potansiyeli en yüksek elemanı seçiyor. Ancak iş ilanları için başvuruda bulunmayan ve hiçbir çaba sarf etmeden, karşılarına iş fırsatı çıkmasını ya da fark edilmeyi bekleyen elemanlar, hayallerindeki işi yapma imkanı bulamıyor. İş bulmak için sadece eğitim durumu ve yeteneklerin yeterli olmadığı yeni dünya düzeninde iş bulmak için en fazla çabayı sarf eden elemanlar, hayallerini gerçekleştirme konusunda daha başarılı oluyor. Bu nedenle; eğitim seviyeniz, tecrübe durumunuz yahut yetenekleriniz ne kadar iyi olursa olsun, iş bulmak için yeterli çaba göstermediğiniz takdirde, işsiz kalma ya da eksik istihdam edilmek zorunda kalacağınızı unutmamalısınız.

İş bulmak ve iş ilanları için başvuruda bulunmakla yetinmeyin. İşverenlerle birebir görüşme sağlamaya çalışın. Farklı iş bulma yolları araştırın. Bu süre içerisinde kendinizi sürekli geliştirmeye de devam edin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar