Ana SayfaMakalelerTurizm Sektörü İstihdamı

Turizm Sektörü İstihdamı

Turizm

2012 de en çok istihdam açığı yaşanan sektörlerden birisi turizm olarak istatistiklere yansıdı. Turizm gelirlerindeki artış bu konuda oldukça etkili olurken otellerin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için yaz ayları başta olmak üzere iş ilanı veren siteler yoğun talep alıyorlar.
Büyük otel işletmecileri bu konuda hükümetten de eğitim programları yapılması konusunda destek istiyor. Özellikle üniversitelerin bu konuda ilgili fakültelerle desteğini almak isteyen otel yöneticileri” kaliteli ve yetişmiş eleman sayesinde servisin iyileşeceğini, bununla doğru orantılı olarak gelen müşteri portföyünün daha üst seviyede gerçekleşeceğini ümit ettiklerini” belirtiyorlar. Büyük otellerin “yetişmiş eleman” sloganı yaratılması yönündeki bu talep görüşme aşamasında ama ileride bununla ilgili çalışmanın yapılması istihdamın artması ve kalite seviyesinin yükselmesi anlamına da gelecektir.
İnsan Kaynakları firma ve portal sahipleri bu konuda yıllardır ünivesitelerde çeşitli sempozyum ve aktivitelere imza atıyorlar. Gelişen pazara en büyük katkıyı bu yolla veren firmalar, gelen istihdam taleplerine de doğru yönlendirme ile turizm sektöründe iş gücü açığını kapatmaya çalışıyorlar. Ancak eğitim ayağında tek başına bu yeterli olamayabiliyor. Bu nedenle turizm okulları fazlalaştırmalı ve destek olunmalıdır.
Verilere bakıldığında 2012 yılında artarak devam eden bu istihdam sürecinde isbul.net olarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yapmaya hazırız.
 
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar