Ana SayfaMakalelerİş Ararken Özgüveninizi Yitirmeyin

İş Ararken Özgüveninizi Yitirmeyin

Özgüveninizi Yüksek Tutun !

İş arama dönemi oldukça yorucu ve uzun bir süreçtir. Ve bu süreçte sizi yıldıracak, umutsuzluğa kapılmanıza neden olacak birçok faktör oluşabilir. Beklentilerinizin beklemeye dönüştüğü zamanlarda en gerekli şey motivasyonunuzu yüksek tutmanız ve özgüveninizi asla kaybetmemenizdir. Bunu nasıl yapabileceğinizi bilmiyorsanız, işte size ipuçları… ·
Negatif kişi ve olaylardan uzak durun Sadece iş arama sürecinde değil hayatınızın her anında bardağın sürekli boş tarafını gören insanlarla vakit geçirirseniz zamanla onların açısından bakmaya başlar, tatmin olamaz ve umutsuzluğa sürüklenirsiniz. Aynı şekilde özellikle işsizlik vb negatif haberleri ne kadar çok duyarsanız kendinize, kariyer sahibi olacağınıza inancınız azalır. Bu nedenle negatif kişi ve haberlerden uzak durmanızda yarar var.
Sosyal ağınızı genişletin Sadece kültürel değil, özellikle iş dünyasını bir araya getiren sosyal ağlara mutlaka dahil olun ve buradaki çevrenizi genişletmeye gayret gösterin. Edindiğiniz çevre ile aktif olarak iletişime geçmek size kariyer hedefinize çıkacak yeni kapılar açacaktır. 
Çalışan kişilerle daha sık görüşün Birçoğumuzun yaptığı bir şeydir işsiz olduğumuz süreçte vaktimizin fazla olmasından dolayı kendimiz gibi iş sahibi olmayan kişilerle daha fazla iletişime geçer, çalışan kişilerle iletişimimizi ise azaltırız. Oysa bu şekilde iş arama sürecinde karşımıza çıkabilecek, kulağımıza gelebilecek iş fırsatlarını da azalttığımızın farkına varmayız. Bu nedenle iş piyasasında neler olup bittiğini bilmek ve kendinize uygun imkânlardan haberdar olmak için çalışan kesimden arkadaşlarınız ile daha fazla görüşün. ·
Biyografileri inceleyin Özellikle mesleki anlamda başarı elde etmiş, kariyer sahibi insanların biyografilerini okumak, geçtikleri süreçleri görmek kendinize olan inancınızı arttıracak, umutsuzluğa kapılmanıza engel olacaktır.
Farklı iş arama metotları deneyin Bu konuda yapabilecekleriniz özgeçmişinizin formatını değiştirmek ya da daha önce iş aradığınız ortamlarını değiştirmek olabilir. Örneğin bu zamana kadar iş arayışınızı aktardığınız arkadaş, akraba, eski iş çevreniz varsa bunları değiştirebilir veya bunların dışına çıkabilirsiniz. Aynı şekilde iş ilanlarını incelediğiniz gazete ya da internet siteleri gibi yazılı kaynaklarınızı da arttırmanız yahut değiştirmenizde fayda vardır.
Kendinize bir moral bekçisi tayin edin Her şeye rağmen iş bulacağınıza dair inancınızı kaybediyor, moralinizin bozulduğunu ve motivasyonunuzun düştüğünü hissediyorsanız burada size en çok yardımı dokunacak şey, size inanan biri ile görüşmenizdir. Bu kişiyi önceden belirlemeniz ve durumdan kendisine de bahsederek özgüveninizi kaybettiğini gördüğü zamanlarda sizi motive etmesini istemeniz çok daha yararlı olacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar