Ana SayfaMakalelerBaşarılı Olmak İçin

Başarılı Olmak İçin

Başarıyı Destekleyen Etkenler
Sizde “işimde son derece başarılıyım ama yine de hedeflediğim yerde değilim.” diyorsanız bu makaleyi mutlaka okumalısınız. İşinizi iyi yapmanız ve çok çalışmanız zirvede olmanız için yetersiz kalabilir. Bunun için başarınızı destekleyecek farklı özelliklere de sahip olmanız gerekir. İşte size çok keskin çizgileri olmamakla birlikte üst düzey bir yönetici olabilmeniz için, iş dışında taşımanız gereken özellikler.
• İletişim İlk olarak iş çevreniz ile muhabbetinizi ilerletin. Muhabbet etmek benim yapıma uygun değil vs. gibi nedenleri bir tarafa bırakıp, insanlarla iletişimlerinizi üst seviyede tutmaya çalışın. Sosyal ağların kullanımının giderek yaygınlaştığı bir dönemdeyiz ve iş bilginiz kadar, tanıdığınız kişilerin de sizi bir yerlere taşıyacağını unutmayın.
• Zaman Sadece iş konusunda değil hayatımızdaki her konuda zaman faktörü çok önemlidir. Zamanından önce ya da geç atılmış bir adım sizi istediğinizden farklı bir yöne götürecektir. İş hayatınızda da gerçekleştireceğiniz her faaliyet için doğru zamanı belirlemeli ve buna uygun hareket etmelisiniz. Tıpkı çayın olduğu gibi her şeyin bir demlenme zamanı vardır.
• Görünüş Öncelikle görünüş dendiğinde dış güzellik olarak algılamamalısınız, elbette önemli olan iç güzelliktir. Zaten burada görünüşten kastım, yaptığınız işe yakışan, kendinize saygınızı ve karakterinizi karşınızdaki kişiye yansıtan ve güven veren bir görünüş sergilemeniz gerektiğidir. Ne kadar bakımlı olursanız kendinize duyduğunuz saygıyı karşınızdakine ne kadar iyi geçirirseniz, göreceğiniz saygı da o denli artacaktır.
• Şans Şansın müdahale edilemez bir unsur olarak görülmesi ile birlikte unutmayın ki bazen şansınızı kendiniz yaratırsınız. Bir şansınız olması için girişimde bulunmalısınız. Çok basit bir örnekle açıklamam gerekirse eğer bilet almazsanız piyangonun size çıkma ihtimali yoktur. iş aramayan kişi nasıl iş bulabilsin değil mi?
• Yetiştirilme tarzı Zengin ya da gelir düzeyi düşük bir aileden gelmiş olabilirsiniz, önemli olan nasıl yetiştirildiğinizdir. Zengin olmak size hiç yorulmadan bir çok iş bağlantısının kapısını aralayacaktır elbette ama bağlantılarınızı kaybetmemeniz ve bunlardan kazanç elde etmeniz için önemli olan sizin tutumunuzdur. Gelir düzeyi düşük bir ailede yetişmişseniz de azminiz ve elde ettiğiniz başarılar sayesinde takdir görerek iş dünyasında saygın ve aranan biri haline gelebilirsiniz.
• Özgüven Bu özellik ölçüsü çok iyi ayarlanması gereken bir unsurdur. Fazlası zararlı olmakla birlikte insanların size güvenip sizinle çalışması için öncelikle sizin kendinize güvendiğinizi görmeleri gerekir. Başarabileceğiniz, yeterli olduğunuz bir işte sizin kendinden emin olmayan, tedirgin bir davranışınız karşı tarafın işi sizin yerinize bir başkasına vermesinde büyük rol oynayabilir.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar