Ana SayfaMakalelerİş Arama Teknikleri

İş Arama Teknikleri

Kısa Sürede İş Bulma Adımları
Yaptığımız iş hayatımızı maddi ve manevi yönden doğrudan etkiler. Bu nedenledir ki, işsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Kısa süreli işsizlik dönemi bile, büyük sıkıntılara ve sorunlara yol açabilir. İş bulmak ise, her zaman kolay olmuyor. Bu özellikle bizim eğitim ve tecrübemize; motivasyon ve insan ilişkilerimize dayanıyor. Peki, iş bulmayı kolaylaştırmanın bir yolu yok mu? İşte size birkaç küçük seçenek..
İş Bulma Yönteminize Karar Verin
Birçok iş bulma yolu vardır. Bunlardan en hızlı ve kolay kullanabileceğinizi seçin. Bu size zaman kazandıracak ve kolaylık sağlayacaktır. İş bulma yönteminiz internetteki eleman ilanları ise, işe CV ( özgeçmiş ) niz ile başlayın. Öncelikle kişisel bilgilerinizi sizi en doğru yansıtacak şekilde doldurun. Bu uzun zaman almayacaktır. Samimi ve ciddi olun. Yeteneklerinizi, bilgi ve birikimlerinizi CV (özgeçmiş ) nizde iyi bir şekilde anlatmalısınız. CV (özgeçmiş ) niz işveren için ilk referans noktadır. Bu nedenle CV nize özen göstermelisiniz. İş tecrübesi alanını yeni tarihten eski tarihe doğru, anlaşılır bir şekilde doldurun. CV hazırlarken hiçbir alanı boş bırakmamanız gerekiyor. CV nizde hobileriniz ve ilgi alanlarınız gibi bölümleri önemsiz görerek boş bırakmayın. Bu sizin iletişim düzeyiniz ile ekip içinde çalışma beceriniz hakkında işverene ipucu verebilir.
Önyazı (Kapak Mektubu) Yazın
Özgeçmişinizi tamamlayıp iş başvurusu adımına geçtiğinizde yaptığınız her iş ilanı başvurusu için ön yazı oluşturmaya özen gösterin. Bu, eleman başvuruları elemeden geçirilirken, sizin için bir artı olacaktır. Ön yazıda, işverene kendinizi çok daha etkili bir şekilde anlatabilirsiniz. Ön yazı oluştururken, başvurduğunuz iş hakkında yapabilecekleriniz konusunda bilgi vermeniz gerekmektedir.
Her İş İlanı İçin Başvuru Yapmayın
Yapmayı istediğiniz ve yapabileceğinizi düşündüğünüz iş ilanları üzerine yoğunlaşın, iş arama yaparken, en önemli kıstasınız bu olmalıdır. Görüşmeye gitmeyeceğiniz, yapamayacağınızı düşündüğünüz eleman ilanları için başvuru yapmayın. Zira olumsuz geri dönüşler ya da geri dönüş alamamak motivasyonunuzu olumsuz etkileyecektir.
Zamanı İyi Kullanın
İş ararken, zamanı iyi kullanmanız gerekir. Bu nedenle, iş ilanları için belirli kıstaslara göre arama yapmanız faydalı olacaktır. İş ilanlarını, yetenek ve tecrübenize göre sıralayın. Size uygun olmayan iş ilanlarını inceleyerek zaman kaybetmek yerine, yapabileceğiniz iş ilanları üzerinde yoğunlaşın.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar