Ana SayfaMakalelerİş Bulmak Zor Mu?

İş Bulmak Zor Mu?

İş Bulmak Artık Zor Değil..
İş bulmak için her gün saatlerinizi harcıyorsanız ama yine de iş bulma girişimleriniz olumsuz sonuçlanıyorsa, yönteminizi değiştirmeniz gerekiyor demektir. Uzun süredir işsiz iseniz ve umudunuz iyiden iyiye azalıyorsa, yapmanız gerekenleri bir kez daha düşünün.
1. Düşüncelerinizi Değiştirin
Her gün binlerce iş ilanı veriliyor. Bu iş ilanları içerisinde, sizin için uygun yüzlerce ilan var. Öncelikle iş bulmak için, iş aramanız gerekiyor. Olabildiğince çok ilana göz atmaya çalışın. Yapabileceğinizi düşündüğünüz iş ilanları arasında, size uygun olanları seçin ve iş başvurusu yapın. Bu sırada motivasyonunuzu yüksek tutun. Eğer uzun süreden beri işsiz iseniz, bu duruma en büyük etken düşüncelerinizdir. Olumsuz düşüncelerden uzak durun. Kendinize iş bulma konusunda güvenin ve kendinizi motive edin. Yeteneklerinizi ve daha önceki başarılarınızı düşünün. İş bulmak sandığınız kadar zor bir iş değildir. Binlerce eleman ilanı arasından, kendi işinizi seçin ve çalışmaya başlayın.
2. Çalışmaya Hazır Olun
İşsiz iseniz zamanınızın büyük bölümünü iş bulmak için harcıyorsunuz demektir. Ancak, bu iş arama faaliyetini ciddiye almanız gerek. Günün istediğiniz bir saatinde, bir miktar vakit ayırmak, iş bulma konusunda yeterli olmayabilir. Kendinizi çalışıyor gibi düşünün ve her sabah mesai saatinde, örneğin 8’de uyanın, işe gidiyormuş gibi giyinin ve iş ilanları aramaya başlayın. Bu sizi her yönden motive edecek ve zinde hissettirecektir. Her gün aynı saatte iş arama faaliyetine başlayın ve aynı saatte iş ilanları aramayı bırakın. Birkaç gün içerinde, bunun ne denli yarar sağladığını göreceksiniz. Bu her gün daha fazla
İş ilanı görmenizi ve daha fazla iş başvurusu yapmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle iş bulma şansınız da yükselecektir. Ayrıca her sabah erken uyandığınız için, iş başı yaptığınızda, işinize adapte olmanız fazla zaman almayacaktır.
3. Yapmak İstediğiniz İşi Belirleyin
Yüz binlerce iş ilanı içerisinde, rastgele başvuru yapmak size fayda sağlamaz. Bu nedenle, öncelikle yapmak istediğiniz iş konusunda kesin bir karara varmalısınız. Tecrübe sahibi olmadığınız ya da yeteneklerinizle uyuşmayan iş ilanları için yapacağınız başvurular, büyük ihtimalle olumsuz sonuçlanacaktır. Bu sizin moralinizin bozulmasına neden olabilir. Bununla birlikte, olumlu geribildirim dahi alsanız, yapacağınız iş sizi tatmin etmeyebilir. Kaldı ki, yeteneklerinizle örtüşmeyen işlerde başarılı olma ihtimaliniz düşüktür. Başarısız olduğunuz bir işte, uzun süre çalışamazsınız. Bu da hem zaman kaybı yaşamanıza neden olur, hem de motivasyonunuzu düşürür. Bu nedenle iş başvuruları yaparken, seçici olun ve yapmak istediğiniz meslek dışındaki ilanları ikinci plana atın.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar