Ana SayfaMakalelerÖnyazı Önemi Ve Önyazı Örneği

Önyazı Önemi Ve Önyazı Örneği

Dikkat! Ön Yazıyı Unutmayın!

İş başvurusu yaparken, CV ( Özgeçmiş ), iş alımı için en önemli nokta oluyor. Etkili ve dikkatle yazılmış bir CV, işvereni hemen etkiliyor ve sizi diğer elemanlardan bir adım öne çıkarıyor. Ancak unuttuğunuz bir şey daha var: Ön yazı..

Ön yazı nedir?

Ön yazı, iş başvurusu yaptığınız şirkete Özgeçmiş ( CV ) inizin yanında bilgi vermek ve kendinizi daha iyi tanıtmak için yazılan genellikle bir-iki paragraflık bir metindir. Bu kısma, iş tecrübeleriniz ve kariyerinizden çok, başvurduğunuz iş ile ilgili yapabileceklerinizi yazmanız gerekir. Örneğin; Bilişim sektöründe hizmet veren bir şirketin Çağrı Merkezi departmanı için
İş başvurusu yaptınız. Geçmişte bu konuda tecrübeli olduğunuzu söylemeniz, yeterli olmayacaktır. Bunun yerine bilişim sektörüne olan ilginizden bahsedebilir ve bu işi iyi yapabileceğinizi işverene doğrudan yazabilirsiniz. CV ( Özgeçmiş ) ye kıyasla daha esnek ve samimi olan ön yazı, iş başvuruları içerisinde, ön planda olmanızı sağlayacaktır.

Ön Yazı Örneği

Sayın Yetkili,
Çağrı Merkezi alanında üç yıl tecrübeliyim. Bu üç yıl içerisinde kendimi ilgili bölümde oldukça geliştirdim.

Bu işi zevk alarak yapıyorum. Ancak sizin ilanınızı görünce, oldukça heyecanlandım. Geçmişte bilişim alanında uzmanlaşmak için çalışmalar yaptım. Ancak kariyer planımı Çağrı Merkezi/Müşteri Temsilcisi bölümü üzerine yaptım. Şirketinizle ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda, gelişmeye yönelik bir politika izlediğiniz anlaşılıyor. Kendimi sürekli geliştirmeyi amaçlayan biri olarak, şirketinize yararlı olacağımı düşünüyorum.

Kısa vadede amacım, şirketinizde yapacağım çalışmalar sonucu, başarılarınızı arttırmaktır. Sözlü ve yazılı iletişimle ilgili birçok eğitime katıldım ve sertifikalar edindim. Bu amaçla insan ilişkilerimi son derece geliştirdim. Uzun vadede amacım, vazgeçilmez elemanlarınızdan biri olmak ve şirketinizin gelişmesine ciddi katkılar yapmaktır.

Saygılarımla
Ad-Soyad

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar