Ana SayfaMakalelerÖzgeçmiş Hazırlamanın Önemi

Özgeçmiş Hazırlamanın Önemi

Özgeçmişiniz Öne Geçsin
İş bulmak için iyi hazırlanmış bir özgeçmiş oldukça önemlidir. Artık iş başvurularının tamamına yakını CV yoluyla yapılıyor. İster ilkokul mezunu olun ister üniversite mezunu, iş bulmak istiyorsanız iyi hazırlanmış bir CV ye sahip olmanız şart. Nitekim işverenler artık elemanlar ile yüz yüze görüşerek zaman kaybetmek istemiyor. Peki işe alınmak için bu denli önem arz eden özgeçmiş, nasıl işvereni etkileyecek şekilde hazırlanabilir?

Cv niz Nasıl Dikkat Çeker?
Hazırladığınız CV içerisinde, İş ilanı ile ilgili anahtar kelimeler sıkça kullanılmalıdır. Bu nedenle CV ‘nizi hazırlamadan önce hangi sektörde çalışmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Örneğin muhasebe alanında tecrübelisiniz ve bu alanda çalışmak istiyorsunuz. Özgeçmişinizde bu alandaki yeteneklerinizden iyi bir şekilde bahsetmeniz gerekmektedir. Çalışmak istediğiniz alanlara göre birkaç CV de hazırlayabilirsiniz.

Referanslarınızı Yazarken
Birçok işveren, eleman adaylarının işe alımlarını gerçekleştirmeden önce referanslarını arayarak aday hakkında bilgi toplar. Göstereceğiniz referanslar, akrabalarınız ya da arkadaşlarınız olmamalıdır. Bu sizin güvenirliğinizi azaltır. Eski işveren ya da çalışma arkadaşlarınızı referans olarak göstermeniz, işvereninizin sizin hakkında daha olumlu düşünceler beslemesini sağlayacaktır. Özgeçmişinize yazacağınız üç referans yeterli olacaktır. Referans gösterdiğiniz kişilere, daha önceden bu konuda bilgi vermeniz daha iyi olacaktır.

Önyazı Yazın
CV ‘nize ekleyeceğiniz önyazı CV ‘nizin daha fazla dikkat çekmesini sağlayacaktır. Unutmayın bir iş ilanı bir hafta içerisinde ortalama 300 başvuru alır. Bu başvurular içerisinde önyazı eklenmiş özgeçmiş sayısı oldukça azdır. Bu nedenle özgeçmişinize önyazı eklemeniz, CV ‘nizin diğer başvuruların önüne geçmesini sağlar. Önyazı ayrıca kendinizi karşı tarafa daha samimi bir şekilde anlatmanız için bir fırsattır. Kişisel becerilerinizden ya da iş ilanı için en uygun elemanının siz olduğunuzu önyazı sayesinde işverene yansıtabilir ve mülakat için büyük bir şans yakalayabilirsiniz.

Tecrübelerinizi Nasıl Yazmalısınız?
İşverenlerin çoğu tecrübeli eleman ararlar. Bunun yanı sıra, sizin daha önceki işlerinizde gösterdiğiniz başarıları merak ederler. Bu nedenle tecrübelerinizi ayrıntılı bir şekilde yazmanız işe alım sürecinde sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Tecrübelerinizi en yeniden en eskiye doğru sıralayın ve son iş tecrübelerinizi daha ayrıntılı bir şekilde yazın. Tecrübeleriniz içerisinde başarılarınızı anlatırken sayısal verilerden yararlanmanız çok daha etkili olacaktır. Çok başarılı bir şekilde çalıştım yerine, şirketin kar oranının bir yılda %15 artmasını sağladım, ifadesi çok daha açıklayıcı ve etkileyici olacaktır.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar