Ana SayfaMakaleler5 Hayat Dersi

5 Hayat Dersi

Bilgelik, hayatta hiçbir şeyin zorlukla elde edilemeyeceği konusuna atıfta bulunur. Zorla kazanılan bir şeyin elde tutulabilmesi için yine zorla korunması gerekir. Bu durum sonunda pişman olmaya kadar gidebilir.

Kötü şansından şikayetçi olma, bundan haz al:

Hayatta başına gelen olumsuzluklar sana tecrübe kazandırır. Kötü şeylerde hemen şikayet etmeye başlama. Olumlu düşünce gücüne sahip olan kişi hoş olmayan durumların sonunda bunun kendi yararına olacağını bilir.

Bilgi, özgürlüğün anahtarıdır:

Zengin olma ve kazanma bilinci yoksulluktan, sağlığı koruma bilinci hastalıklardan, bilge kişinin sahip olduğu düşünce anlayışına sahip olmak ise yenilmekten, acı çekmekten ve şanssızlıktan yakınmaktan kurtarır.

Sadelikten veya az paraya sahip olmaktan utanmayın:

İnsan gibi yaşamak için yalnızca çok para gerekmez. Sade yaşamak ve sadelik bir erdemdir. Mutluluk bilge kişi için ise; İçten bir gülümsemede saklıdır.

Dostluklarda ve yakın ilişkilerde dikkatli ve özenli seçimler yapın:

Bazı kişiler sizi değerli gösterir, bazıları değersiz. Bazı çevreniz size varlıkları ile güç verir bazıları ise var olan gücünüzü emer. Arkadaşlarınızı dikkatli seçin. İyi dostlar zor bulunur ve en büyük hazinedir.

Bilge kişinin düşünce ve davranışları tamamen katıksız ve saftır:

Bir tören sırasında hüznünüzü ya da sevincinizi gösterdiğiniz duygularınızın içten olması gerekir. Mevcut davranışlarınız da sade ve yalnız olmalıdır. O an gerçekte yaşamadığınız duyguları göstermiş olmak için göstermeyin. Gösterişe ve yalana hiç gerek yok.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar