Ana SayfaMakaleler3 Dünya Büyüğünden Tavsiye

3 Dünya Büyüğünden Tavsiye

Günümüzde globalleşmiş ve dünya markası olmuş firmaların kurucuları bir zamanlar birer çalışan ve birer küçük girişimciydiler. Bu girişimcileri diğer çalışanlardan ayıran en önemli özellikleri engeller karşısında yılmadan ve azimle çalışma hevesleri ve başarılı olma arzularıydı.

Bugün artık marka olmaktan öteye gitmiş, insanların günlük yaşamının her alanında yer edinmiş global dünya firmaları mevcut. Bu şirketlerin başında yaratıcılık ve vizyon konusunda çok büyük adımlar atan insanlar var. Peki bu derece başarı kazanmış büyük insanlar hayatı nasıl algılıyor ve hayata bakış açıları hangi konumda?

BILL GATES : Gelecek yalnızca yenilikçi firmaların olacak. Gelenekselleşmiş eski kafadaki firmalar yakın gelecekte yok olacaklar. Kendi ürünlerini üreten ve geliştiren firmalar geleceğin yapı taşlarını oluşturacak. Üretilen ürünlerin de bir süre sonra modası geçer, bu nedenle aynı ürünün geliştirilmiş ya da tamamen yenilenmiş versiyonu üzerinde çalışmak gerekir.

WALT DISNEY: İş kurma aşamasında henüz başlangıçta hiçbir bankayı Disneyland’ın çok iyi bir yatırım olacağı konusunda ikna edemedim. Bankacılara göre hayal gücü ve hayal ürünleri teminat olmuyor ne yazık ki. Disneyland meraklı insanların durağıdır, merak ettikleri kapıları açarak yeni yerler görür, ileriye doğru giderler.

JACK WELCH: İş yaşamında sorunlara çözüm bulabilme ve cevap verebilme yeteneğine sahip olmak gerekir. Sizden daha zeki insanlar ile zaman geçirmek,zeki insanların yer aldığı işlerde çalışmak, karakterinize ve iş yaşamınıza çok şeyler katacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar