Ana SayfaMakalelerÜniversite Mezunları Ne İş Yapıyor?

Üniversite Mezunları Ne İş Yapıyor?

Üniversite Mezunları İş Dünyasının Neresinde

Ülkemiz koşulları gereğince öğrenciler bir üniversiteye yerleşebilmek adına büyük bir başarı göstermek ve stresli bir dönem geçirmek zorunda kalıyor. Ek dersler, test çözümleri, dershanelerden alınan bilgiler doğrultusunda uzun bir maratona hazırlanıyor ve sınava giriyorlar. Tüm bu yorucu süreçten sonra üniversiteye giren bireyler, mezuniyetle birlikte iş arama ve iş bulma kaygısını yaşıyorlar. Böyle bir durumda ilk adım CV oluşturmak oluyor. Oluşturulan CV’nin iş bulma sitelerine yüklenmesiyle, iş arama aşaması başlıyor.

 

 

 

Yetiştirilmek üzere eleman arayan iş ilanları

Neredeyse her yeni mezunun yaşadığı en büyük problem, bir iş görüşmesine gidilmesi durumunda deneyinim aranmasıdır. Henüz iş hayatına yeni atılmış olan birey ise böyle bir soru karşısında yetersiz kalmakta, yaptığı stajları gündeme getirmektedir ancak bu çoğu zaman işe yaramaz. İş arama sitelerinde yetiştirilmek üzere iş ilanları aranmalıdır. Bu durumda daha kolay iş bularak, iş arama sürecinizi kısaltabilirsiniz.

Bu sürecinde aşılmasının ardından çoğu üniversite mezunu, kendi sektöründeki ilanları incelemekte ve koşulların gerçekten hayal ettiği gibi iyi olmasını dilemektedir. Ancak burada unutulan bir durum var ki, ilk adımda kimse en yükse noktaya ya da gerçekten üst düzey şartlarda çalışmaya başlayamaz. Başlasa dahi sağlam adımlarla ilerlemek adına eksikler barındırabilir. En iyi seçim ise, gerçekten iş arayışında bulunurken kendinizi geliştirmek istediğiniz alanda iş aramanız ve bu alanda mümkün olan sizin mesleğinizle ilgili herhangi bir pozisyonla işbaşı yapmanızdır. Zaten işe başlama aşamasında kendinize ne kadar değer katacağınız önemli olduğu için, ilerleyen dönemde yeni iş fırsatlarını değerlendirebilir, daha tecrübeli bir şekilde çalışma hayatında yer alabilirsiniz.

Tüm bunların kapsamında, gerçekten birçok üniversite mezununun kendi okudukları alanda iş yapamadıklarını görmek de oldukça mümkün. Bu birçok nedenden kaynaklanabildiği gibi, eğitim ve öğretim sistemimizin zorlayıcı koşulları, daha çok öğrencilerin hangi alanda yetişmek istediğini seçmesine değil, hangi alana puanı yettiyse o bölüme girmesine olanak veriyor. Ve bu nedenden dolayı, birçok kişi istediği bölümde okuyamazken, istenmeyen bölümden mezun olanlar ise ya kendi mesleklerini yapmıyor ya da mecburiyetten okudukları bölümde çalışıp mutsuz birer çalışan oluyorlar.

Tabi ki her üniversite mezunu için bunu söylemek doğru olmayacağı gibi, gerçekten istediği bölüme girmeye başarabilmiş ve kendini bu yönde geliştirip, yaptığı işten oldukça memnun olan üniversite mezunlarını da örnek alabiliriz. Gerçekten işini seven insanların daha verimli olduklarını var sayarsak, istediği işi yapan üniversite mezunlarının iyi kurum ve kuruluşlarda yer aldığını görebiliriz.

 

 

 

İşinizi Sevin

Şartlar ne getirmiş olursa olsun, eğitimini aldığınız alanın size fayda sağlayacağını ve gerçekten üniversite mezunu olmanın avantajlarını yaşayacağınızı unutmayın. Bir görüşmeye gittiğinizde ise mutlaka ne olursa olsun işinizi sevdiğinizi gündeme getirin. Bilmelisiniz ki işini seven insanlar işverenler tarafından daha çok tercih edilebilir özelliklere sahiptir. Bu nedenle işinizi sevmeye ve mümkün olduğunca verimli olmaya çalışmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar