Ana SayfaMakalelerTürkiye’de En Kolay İş Bulabileceğiniz Meslekler

Türkiye’de En Kolay İş Bulabileceğiniz Meslekler

Türkiye’de özellikle gençlerin en büyük problemlerinden biri iş sahibi olamamak… Gerekli eğitim süreçlerini tamamlayıp, iyi bir bölümden mezun olduktan sonra kısa bir süre içerisinde meslek hayatına geçmeyi ümit ediyor olsak da ne yazık ki bu her zaman için mümkün olmuyor… Tecrübe, yetkinlik, eğitim seviyesi gibi birçok özellik, işe alım süreçlerinde öncelikli özellik olarak ele alınıyor ve bazı meslek gruplarında bu özellikler bile yetersiz kalabiliyor. Peki Türkiye’de En Kolay İş Bulabileceğiniz Meslekler hangileri?

En Kolay İş Bulabileceğiniz Meslekler

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’de en kolay iş bulunan meslekler ve bu mesleklere göre en yüksek maaş ve istihdam edilme oranlarını yapmış olduğu araştırmalar neticesinde belirledi. Bu verilere göre Türkiye’de en kolay iş bulabileceğiniz meslekler listesinde ilk sırayı Tekstil Mühendisliği alıyor. Tekstil Mühendisliği, listede bulunan diğer mesleklere göre daha kısa bir sürede mesleğe geçebileceğiniz bölümlerden biri… Verilere göre tekstil mühendisliğinden mezun bir birey 4 ay 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde iş sahibi olabilir. Açıklanan istatistiklere göre ikinci sırada 5 ay 8 günlük bir süreç içerisinde iş bulma imkanının bulunduğu İç Mimarlık yer almakta. Bu meslek dalı da yine kısa sürede iş bulabileceğiniz meslek dallarından bir olma niteliği taşımakta.

Açıklanan verilere göre tekstil mühendisliği ve iç mimarlığı mimarlık mesleği takip etmekte… Özellikle tekstil alanının ve dekorasyon sektörünün ilerlemesi, buna bağlı olarak istihdam oranlarının belirgin bir şekilde artış göstermesi, bu meslek gruplarına olan ilgiye de aynı oranda artırmaktadır. Bu bölümlere yönelen gençler, mezun olduktan sonra kısa bir süre içerisinde iş başı yapabilir, kariyer hedeflerine de doğru adımlarla ulaşabilir. Konservatuar mezunları da bu meslek gruplarının ardından kısa sürede iş bulabileceğiniz alanlardan biri… Almış olduğunuz eğitim sonrası, 5 ay 13 günlük gibi bir süreç içerisinde iş sahibi olabilirsiniz. Medya ve sinema sektöründe gerçekleşen ilerlemeleri televizyon ve reklam sektöründe istihdam alanlarına yönelik yapılan geliştirmeler, konservatuar mezunlarının kısa sürede iş bulma imkanını artırmış durumda…

Günümüz Türkiye’sinde gelişmekte olan her sektör, istihdam alanında da gelişmeye tabi kalmakta ve bu da iş alanlarının artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle TÜİK’in açıklamış olduğu verilere göre, ülke genelinde hangi alanlarda gelişme kaydedildiğini tespit etmek de mümkün oluyor. Türkiye’de en kolay iş bulabileceğiniz meslekler listesinde beşinci sırayı Endüstriyel Tasarım alıyor. Endüstriyel tasarım, teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte büyük iş imkanları sunmakta olan, dünya ülkelerinde de kabul görebilecek alanlardan biri… Özellikle teknolojik cihazlar ve ulaşım araçları üzerine gerçekleştireceğiniz çalışmalar, genel olarak ilgi uyandıran çalışmalar olacaktır. Dolayısıyla bu sektörde iş bulma ihtimaliniz de oldukça yüksek… 5 ay 16 günlük bir süreç, endüstriyel tasarım alanında faaliyet gösteren bir kurumda iş bulmanız için yeterli olacaktır.

Hızlı İş Bulabileceğiniz Meslekler

İstatistiklere göre, saymış olduğumuz tüm alanlarından sonra iş bulma ihtimalinizin yüksel olduğu diğer iş alanları, pilotaj, odyoloji, inşaat mühendisliği, veterinerlik ve eczacılık olarak sıralanabilir. Bu alanlar da yine teknoloji, sağlık, ulaşım gibi birçok alanda gerçekleşen ilerlemeler neticesinde istihdam imkanı oluşturan alanlardır. TÜİK’in yapmış olduğu araştırmalara göre istihdam edilme oranı en yüksek meslek %77’lik oranla Pilotaj’dır. Ardından %73’lük oranla Eczacılık gelmektedir. Bu meslek dalları, mezunu az ama iş olanağı oldukça yüksek meslek dallarıdır. Fizyoterapi, Odyoloji, hemşirelik, diş hekimliği gibi meslekler de bu listede yer alan, istihdam oranı yüksek olan diğer mesleklerdir. Eğitim oranının artması ve gençlerin özellikle belirli meslek gruplarına yönelmesi nedeniyle meydana gelen yığılmalar, bazı meslek gruplarında istihdam açığı oluşturabiliyor. Bu nedenle belirtmiş olduğumuz bölümlere yönelebilir, iş imkanını kısa bir süre içerisinde yakalayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar