Ana SayfaMakalelerCV Yazmanın Ana Nedeni “İş Görüşmesine Çağrılmaktır.”

CV Yazmanın Ana Nedeni “İş Görüşmesine Çağrılmaktır.”

Isbul.net sitesinde cv oluşturdunuz ve ilanlara başvuruda bulundunuz ama iş görüşmesine henüz çağrılmadınız. Bunun en büyük nedeni cv’nizin profesyonelce hazırlanmamış olması olabilir.

İstatistik bilgi olarak incelenen cv’lerde her 100 özgeçmişten yalnızca 10 tanesinin doğru formatta ve profesyonel olarak hazırlandığı ortaya çıkıyor. Kalan 90 cv, firmalar tarafından kısa sürede incelenip siliniyor.

Uzun süredir iş arıyorsanız ve artık iş görüşmesine çağrılmak istiyorsanız öncelikle işe girmenizde en büyük etken olan cv oluşturmasını öğrenmeniz gerekmektedir.

Başarılı bir CV ( özgeçmiş) oluşturmak için öneriler,

1-) Cv hazırlarken kesinlikle imla kurallarına uyun ve noktalama işaretlerini doğru yerlerde kullanın.

2-) CV sizi anlatan en önemli araç. Cv hazırlarken, benim güçlü yanlarım nelerdir? Nasıl bir işte çalışmak istiyorum? Bu iş için hangi niteliklere sahibim? Kendimi ve karakterimi en doğru nasıl ifade edebilirim? Bu soruların hepsini kendinize sormanız gerekiyor. CV’niz kendinizi firmalara pazarlamayı sağlayan araçtır. Profesyonel olarak cv hazırlamalısınız ve tüm yönlerinizi doğru şekilde, varsa deneyimlerinizle birlikte oluşturmalısınız.

3-) Hobiler kısmında, sosyal bir yaşamınızın olduğunu, yaratıcı aktivitelerde yer aldığınızı belirtin. Unutmayın herkes hemen hemen sinemaya gidiyor ya da geziyor. Farkınızı yansıtmanız gerekiyor.

Başarılı bir cv oluşturduktan sonra, oluşturduğunuz cv ve niteliklerinize uyan firmaların ilanlarına başvuruda bulunmalısınız. Başvuru sayınız ne kadar fazla ise iş bulma ve aranma şansınızın o denli artacağını aklınızdan çıkarmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar