Ana SayfaMakalelerHazır Cevap Olmak

Hazır Cevap Olmak

Hazır cevaplılık, her soruya, her soruna verebilecek bir cevabı olan pratik ve hızlı düşünce gücünü etkin olarak kullanabilen kişilerin gösterdiği davranış biçimidir.

İnsanoğlunun her konuda bilgi sahibi olması imkansızdır. Genel olarak kişi, doğumundan itibaren ilgili olduğu alanlarda etkin olarak araştırmalar yapar, kendini sevdiği alan ve konularda geliştirir.

Hazır cevap insanlar, hiç ilgili olmadıkları ya da bilgi sahibi olmadıkları konularda bile bilgiliymiş gibi davranacak cümleler sarf edebilirler. Söyledikleri cümleler konuşulan konu ile alakalı olmasa da hızlı ve seri cevaplar verebildiklerinde bulundukları ortamda söz alarak dikkat çekmeyi başarırlar. Hazırcevaplılık yeteneği aynı zamanda kişiye hiçbir sorunun, hiçbir sözün altında kalmama becerisini de verir. Farklı fikir gruplarından bireylere karşı etkin bir savunma yapabilme yeteneğini sağlar.

Toplum karşısında kürsüye çıkıldığında, insanlar da sizi dinlemek için size yönelirler. Konuşma sırasında olağan dışı durumlar gerçekleşebilir. Yapılan sunum esnasında sorulan sorular olacaktır. Bu sorulara soğukkanlılık çerçevesinde ve doğru zamanda duraksamadan cevap vermek konuşmacı kimliğinizi bir adım ileriye götürecek, insanların sizi güvenilir bulmasına yardımcı olacaktır.

Kişilere ya da topluluklara cevap verirken; sakin kalabilmek, saygı çerçevesinde hazır cevaplılığı gerçekleştirmek toplum içinde daha da çok sevilen ve sayılan bir konuşmacı olmanıza destek olacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar