Ana SayfaHaberler2050 Yılında Ev Gösteren Robot Yazılımı

2050 Yılında Ev Gösteren Robot Yazılımı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret ve alışveriş sitelerinden biri olan sahibinden.com ana desteği ve sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Teknik Üniversitesi yazılım maratonu 2014’ün kazanan kişileri belli oldu. Maraton finalinde en etkili çözümü Bilkent Üniversitesi’nden Fizzer isimli grup sundu ve birinci oldu. Finalde ikinci olan grup yine aynı üniversiteden code-amanlar, üçüncü olan grup ise Boğaziçi Üniversitesi’nden Fütursuzlar adlı ekip oldu.

Farklı bölgelerde yer alan üniversitelerden toplam 10 ayrı ekibin katıldığı yarışmada, final bölümünde öğrencilerden, 2050 yılında emlak işinde yer alanların ev göstermesini kolaylaştıran, ev sunan robot için program geliştirmeleri istendi.

Dünya’nın önde gelen en kapsamlı teknik topluluğu olan Instute of Engineers and Everybody Else’in Türkiye’deki öğrenci kulüplerinden İTÜ IEEE’nin ana sahipliğinde düzenlenen organizasyon, Türkiye’de yapılan ve yapılacak olan yazılım geliştirme ve araştırma çalışmalarına öğrencileri dahil etmek, yetenekli yazılımcıların uzman şirketlerce keşfedilmesini sağlamak hedefiyle düzenleniyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar