Ana SayfaMakalelerİş Yaşamında Hangi Karaktere Sahipsiniz?

İş Yaşamında Hangi Karaktere Sahipsiniz?

Yönetici: Dışa Dönük, Öngörülü Ve Titiz
Doğuştan algıları ve sezgileri güçlü kişilerdir. Karışık ve çözülmesi zor olan problemleri kısa zaman dilimi içinde çözerler. Etkili ve güzel konuşurlar, sorun çözerken ve sorunu tanımlarken önce analiz ederler. Bir yanlış ya da hata tekrar ederse bundan nefret ederler. Değişik ve farklı fikirleri önemserler ve değerlendirirler. Eksi yönleri arasında aşırı özgüvene sahip olmaları, çevresine karşı egemen tavırlar sergilemeleri gelir. Kariyer basamaklarında hızlı yükselirler.

Düşünen Adam: İçe Dönük, Sezgisel Ve Gözlemci
Araştırmak ve sürekli incelemek tek önceliğidir. Analitik düşünür ve hareket eder. Dış dünya ile bir şey paylaşmaz, her şeyi düşünerek yaşar ve uygular. Çözüm üretme yeteneği öne çıkan vasıflarındandır. Zayıf yönleri sosyal ilişkiler, iletişim konularında ortaya çıkar. Çalışma yaşamındaki standartları her zaman üst seviyededir.

Yenilikçi: Dışa Dönük, Tutkulu Ve Yaratıcı
Sezgisel konularda dış dünyaya açık, düşüncelerde ise iç dünyaya dönük yaşarlar. Yeni fikirler türetme tecrübeli oldukları konulardandır. Her olaya, her olumsuzluğa yaklaşımı sağduyulu, sakin ve mantık çerçevesindedir. Kendisine verilen ya da edindiği tüm fikir ve verileri yeri geldiğinde kullanmak için anında kazanır, depolar. İş yaparken her zaman tutkuludur ve bu yaptığı, yapacağı işlerde ona ön ayak olur. Monotonluktan ve sıradan olmaktan nefret eder. Monotonluğu bozmak için fikirler üretir, yenilikçidir ve yeniliği her alanda uygulamak ister. Rutin işlere gereken önemi vermemesi eksi yönlerindendir.

Özgür Düşünceli: Sezgisel, İçe Dönük Ve Özgün
Sezgileri ve teorik düşünce yeteneği etkili vasıflarındadır. İç dünyaları her açıdan çeşitlidir. Bir şeyi önce dener, bu anlamasına yardımcı olur. Liderlik yapabilecek karaktere sahiptir ama bunu tercih etmez ve arka planda kalmayı tercih eder. Amaçlar hayatında yapmak istedikleri arasında ilk sıradadır. Karar verirken hızlı davranır. Hiyerarşide otoriterlere değil, yetenekli ve bilgili insanlara saygı gösterir ve iyi ilişkiler geliştirir. Olaylara bütünsel olarak yaklaşır ve her açıdan ele alır. Geçmiş ile uğraşmayı sevmez, çalıştığı kurum için anı yaşayarak kurumunu her daim ileri götürmeyi amaç edinir.

Empatik: Duygulu, Dışa Dönük Ve Sezgisel
Çalışma arkadaşları ve çevresinin söyledikleri ve istediklerine öncelik verir. Bu yönü duygularının dışa dönük olduğunu vurgular. Düşünce okumada ve hissetmede uzmanlaşmıştır. Yakınları tarafından takdir edilen ve genel olarak sevilen insandır. Olayları insani açıdan analiz etmeye öncelik verir. Takım çalışmasında sivrilir ve liderlik kurar. Çevresindekilere kolayca iş yaptırabilme yeteneğine vakıftır.

Sanatçı: İçe Dönük, Mükemmelci Ve Özgür
Sakin ve sağduyuludur. Çekingen bir karaktere sahiptir. Tartışmalardan ve sıcak çatışmalardan kaçar ve bunların içinde olmayı istemez. Bağımsız karakterdedir, kendi alanını korur ve sürekliliğini sağlar. Doğanın güzelliklerini takip eder, çevresini gözlemler. Çalışma arkadaşlarını kontrol etmeyi görev edinmez ve yönetme konusu üzerinde durmaz. Yaratıcılık onun en etkili silahıdır.

Maceracı: Dışa Dönük, Atak Ve Doğal
Sosyal bir yaşam sürer, sosyal yaşantısı hareketlidir. Düşüncelerinde ve eylemlerinde hoşgörü sahibidir. Pragmatik yaklaşımlarla sonuca hızla ulaşmayı amaçlar. Çatışmaları tamamen soğutma ve çatışmalarda ara bulma konusunda üstüne yoktur. Doğallıktan asla vazgeçmez. Hayattan zevk almak, anı yaşamak karakterini yansıtır. İş hayatında kendine verilen görevleri hatasız ve eksiksiz yerine getirir. Ayrıntılara girmekten haz almaz, ayrıntılar iş ile ilgili coşkusunu kaybetmesine yol açar. Konforlu yaşamak tek gayesidir.

İdealist: Pozitif, Mücadeleci Ve Uyumlu
Onuruna düşkündür, her işi üstlenir ama aldığı her işin de üstesinden gelmeyi bilir. Kendi ürettiği projeleri bir yere taşımak konusunda marifetlidir. Hayata pozitif açıdan bakar ve olayları da bu yönde değerlendirir. Her soruna karşı mücadele edip galip gelmeye çalışır, mücadeleci ruhunu her işe yansıtır. Ayrıca arkadaş canlısıdır, dostluklara önem verir.

Mistik: Sezgisel, Duygulu Ve Yaratıcı
İç dünyasında yaşar, sezgileri inanılmaz derece gelişmiştir ve içinden gelen sesi dinleyerek hareket eder. Kendini, insanları her açıdan anlamaya ve değerlendirmeye önem verir. Başkalarını dinlemeyi sever, ilişkileri uzun sürelidir. Psikoloji alanında yetenekli olduğu için bu yeteneğini ilişkilerinde kullanarak üstün çıkar. Olaylara bütünsel açıdan yaklaşır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar