Ana SayfaMakalelerİşten Çıkarılmak Ve Kariyer Savaşı Bağlantısı

İşten Çıkarılmak Ve Kariyer Savaşı Bağlantısı

Kariyer planlanırken şüphesiz işten çıkarılma süreci ve sonrası da hesaba dahil edilmelidir. Kariyer kavramı, insanları bir yarış içine sokar. Ara vermeksizin yarışın ve rekabetin hüküm sürdüğü bir yoldur kariyer…

Yarışın içinde diskalifiye olmak da yarıştan atılmak da var. Önemli olan yarış dışında kalınan zaman diliminde kişinin neler yaptığı, bu arayı nasıl değerlendirdiğidir.

Kariyer araları çok büyük fırsatlara çevrilebilir. İş hayatını yoğun olarak yaşayan çalışanlar, gelenekselleşmiş kurumlarda düşünmenin ne olduğunu unutabiliyor, aynı şekilde iş yoğunluğundan çevreyi ve sektörü takip etme konusunda oldukça geride kalıyorlar.

İşte işsiz kalınan dönemlerde iyi analizler yapmak, yeni girişimlere şans vermek ve denemekten korkmamak bireyin kendini daha iyi tanıması avantajını da yanında getiriyor. Siz işten ayrılınca her şey, bütün düzen bir anda değişmiyor, iş yapma ve iş görme teknikleri, yolları farklılaşmıyor. Öncelikli olarak bu gereksiz stresten kurtulmak gerek.

Günümüzde bireyin iş arayışlarında mükemmel bir öz geçmişe, sayısız sertifikaya, üstün zeka testine sahip olması iş bulmak için yeterli gelmiyor. İşin içinde şansın da var olduğunu unutmamak, farklı dinamiklerin hüküm sürdüğünü göz ardı etmemek önemli bir husus oluyor.

Çalışma hayatına gerek işten çıkarılma gerek zorunlu sebepler olsun ara verildiyse, bu ara en iyi şekilde değerlendirilme, iş hayatındaki fırsatlar yeni fikirlerle yeni projelere dönüştürülmeli ve motivasyon en üst seviyede tutulmalıdır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar