Ana SayfaMakalelerYeteneklere Odaklanmak

Yeteneklere Odaklanmak

Yetenek; bireyin doğuştan gelen yada sonradan geliştirdiği, diğer insanlardan farklı olmasına olanak kılan davranış ve hareketler olgusudur.

Her birey sürekli olarak eksik ve zayıf olduğu konularda kendini geliştirmek istemektedir. Bu konuda bazılarımız kendimize kızarak zayıf yönümüzü neden kuvvetlendiremediğimizi sorar dururuz.

Bugüne kadar yaptıklarınızı unutun. Zayıf yönlerinizi geliştirmek için artık farklı bir yöntem denemenizin zamanı geldi. Anlatacağımız bu yöntemin özü şu temeli dayanıyor; Güçlü olduğun yeteneklerini daha çok alanda kullan ve geliştir. Böylece, güçlü yönününüzü geliştirirken zayıf yönlerinizi de ilerletmiş olacaksınız.

İş hayatında üstler ve yöneticiler çalışanlardan genel olarak zayıf oldukları konularda gelişim isterler.Yetenek istenen bir konuda kişinin kendini ilerletmesi akıntıya karşı kürek çekmek gibi oldukça zor ve güç olacaktır.

Farklı ve gerçek hayattan bir örnek verecek olursak; Oldukça yetenekli ve enerji dolu bir kişinin sürekli yeteneksiz olduğunu söyleyip durması. Esasen o kişinin yeteneklerini etkin olarak sergileyebileceği bir iş kolunda çalışması ve varolan yeteneklerini göstermesi yeterli.

Çalışma hayatında da çalışan, bilgili ve yetenekli olduğu konularda her gün farklı çözümler ve işler çıkarmalı, limitlerini zorlamalıdır. Bu kişiye ekstra motivasyonu da sağlayacaktır.

Eksik kalınan noktalarda ise, pratik çözümler düşünülmeli; güçlü olunan yeteneklerle bu çözümler gerçekleştirilmelidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar