Ana SayfaMakalelerPolis İle Vatandaş Trafikte İş Birliği Yapacak!

Polis İle Vatandaş Trafikte İş Birliği Yapacak!

Trafikte tehlikeli ve hatalı sürüş yapanlar, emniyet şeridine giren veya herhangi bir trafik ihlali yapan, yayaları önemsemeyen, hatalı solama yapan sürücülere gerekli cezaların verilmesi için trafik polisi ile vatandaşlar el ele çalışılacak.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürü Mesut Gezer, uygulamayı an itibari ile hayata geçirdi ve artık vatandaş trafik ihlali yapan araçların fotoğrafını veya videosunu çekerek o sürücüye ceza yazdırılmasını sağlayabilecek.

Peki polis ile vatandaş trafikte nasıl iş birliği yapacak? Vatandaşların çektiği tüm görüntüler, akıllı telefonlardan 0533 155 01 55 ve 0552 155 01 55 numaralı cep telefonlarına WhatsApp veya Viber ile gönderebilecek. Bu görüntüleri incelemek adına özel ekip kurulduğunu ifade eden Gezer, gerçekten bir hatanın var olduğu tespit edilirse, hatalı sürücüye ceza yazılabilecek. Bu uygulama ile trafikte kasten hata yapanların yarı yarıya azalacağını, tüm sürücülerin ise daha dikkatli bir şekilde araç kullanacağını umut eden yetkililer, özellikle büyük şehirlerde bu uygulamanın daha faydalı olabileceğini açıkladı.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar