Bağlı olduğu kurum ve ya firma içerisinde firmanın amaç ve faaliyetleri doğrultusunda firmanın üretmiş olduğu hizmet ve ya ürünlerin satışını, tanıtımını gerçekleştirmek amacı ile görevlerini icra eden kişilerin yapmış oldukları mesleğe kurumsal satış temsilciliği adı verilmektedir.
Kurumsal satış temsilcileri bağlı oldukları firmaların satış departmanlarına bağlı olarak görev yapmaktadırlar. Görev tanımları firma politikalarına göre farklılık göstermekle birlikte temel olarak satış odaklı çalışmaktadırlar. Firmanın müşterileri veya hedef kitlesi gözetilerek bu anlamda çalışmalar yürüten kurumsal satış temsilcileri firmanın kendileri için belirlediği bölgeler içerisinde bayi ziyaretleri, müşteri ziyaretleri, toplantılar gibi pek çok faaliyet içerisinde bulunmaktadırlar.
Kurumsal satış temsilcileri olmak isteyen kişiler iş ilanları arama sayfalarında “kurumsal satış iş ilanları, kurumsal satış eleman ilanları, kurumsal müşteri temsilciliği” gibi pek çok farklı ilan başlığında bu meslekle ilgili iş başvurusu yapabilirler. Kurumsal müşteri temsilciliği eğitimi adı altında bir eğitim alınamamakla birlikte genel olarak satış eğitimi alınabilmektedir. Satış eğitimleri ülkemiz bulunan meslek liselerinde , üniversitelerde ve diğer eğitim kurumlarında alınabilmektedir. Fakat günümüzde çoğu firma kurumsal satış temsilcisi olarak çalıştırmak istedikleri kişilerin üniversite mezunu olmalarını istemektedir. Üniversitelerde ekonomi, sosyoloji, felsefe, iktisat, işletme gibi bilim dallarında eğitim görmüş kişiler firmaların vermiş olduğu kurumsal satış temsilcisi iş ilanlarına başvuru yapabilmektedirler.
Kurumsal satış temsilcilerinin çalışma ortamları genellikle ofis dışarısında müşteri ziyaretleri gerçekleştirme faaliyetlerinden oluşmakla birlikte ofis içerisinde de kurumsal satış temsilciliği faaliyetleri yürütülebilmektedir.
Meslek içerisinde ilerleme olanakları oldukça fazladır. Bağlı olunan firmanın yapısına bağlı olarak ve şirket politikalarının el verdiği ölçüde, bireyler meslek içerisinde vasıf ve niteliklerine göre yöneticilik pozisyonlarına yükselebilmektedirler. Meslek içerisinde ilerleme firmaya bağlı olabileceği gibi kişinin kendi yetkinliklerine de bağlı olabilmektedir. Kurumsal satış temsilcisi mesleğinde genel olarak aranan nitelikler yabancı dil, sözlü ve yazılı ifade gücü, satış becerisi, gibi özellikler olmaktadır.
Meslek sahiplerinin aldıkları ücretler de yine firmalara ve çalışılan pozisyonlara göre farklılık gösterilmektedir. Kurumsal satış temsilcisi olarak mesleğe yeni başlayan bireyler ortalama olarak 2 asgari ücret kadar maaş almakla birlikte meslek içerisinde deneyimli ve terfi olanaklarından yararlanmış olan bireyler 8 10 asgari ücrete kadar maaş alabilmektedirler.