1- Duruşunuz dik olsun:
Duruşunuz dik olursa, ‘Hayat ile barışık ve zorluklara karşı mücadeleciyim.’ demiş olursunuz. Ralph Waldo Emerson’un bir sözünü hatırlayalım: ‘Ne olduğunuz o kadar yüksek sesle konuşuyor ki, şu an ne dediğinizi duyamıyorum.’
2- Ses tonunuza dikkat edin:
Ortama göre ses tonunuzu ve ses düzeyinizi ayarlamayı öğrenin. Etkili bir konuşmacı olabilmek için gür ses ile ve vurgulu konuşmanız gerekir.
3- Gülümseyin:
Gülümsemekten korkmayın, gülüşleriniz sahte değil samimi ve içten olsun.
4- Göz teması kurun:
Bire bir görüşmelerde öz güven eksikliği yaşayan kişiler karşısındaki kişiden gözlerini kaçırırlar. Göz teması kurmak ve aktif bir dinleyici olduğunuzu gösteren işaretler vermek iyi bir izlenim yaratacaktır.
5- Tokalaşmaya önem verin:
Tokalaşırken sert ve sıkı bir el tutuşunuz olsun. Kendinize olan güveninizi karşınızdaki kişiye bu şekilde aktarabilirsiniz.
6- Hareketli ve dolu dolu yaşayın:
Basma kalıp yaşamayın, farklı sosyal aktivitelere dahil olun ve monotonluktan kurtulun.
7- Pozitif kişilerle arkadaş olun:
Hayata olumsuz olarak bakan arkadaşlarınız ile daha seyrek görüşmeniz onların yaşadıkları olumsuz durumlardan etkilenmemenizi sağlayacaktır.
8- Risk diğer adınız olsun:
Riske girin ve riske girmekten korkmayın.
9- Enerji seviyenizi yükseltin:
Dengeli beslenmek, öğün atlamamak ve düzenli spor yapmak enerjinizi arttıracaktır. Uyku düzeninizi de ayarlamak dinç olmanız açısından önemlidir. Düzensiz saatlerde uyumak ve kalkmak yorgun, bitkin ve verimsiz olmanıza neden olur.